onsdag, december 27, 2006

Lägesrapport

Det är svårt att få tillgång till datorn här hemma, men nu ska det i alla fall bloggas. Min brors japanska flickvän har skickat ett enormt paket fyllt med olika sorters japanskt godis. Jag har hela tiden haft ögonen på ett paket Ika no sugata furai eftersom min bror läste på paketet att det innehöll fisk. Och när jag lyckades övertala honom att öppna den fick jag mina önskningar uppfyllda. Knapriga, flottiga, akvariefiskmatsluktande, sötstarka kex som INGEN annan i familjen kunde få i sig! Rena himmelriket för någon som brukade äta upp guppisarnas mat som liten...

I övrigt har inte mycket hänt. Jag fick ett pussel, precis som varje år. I mina åtagande som dotter ingår av någon anledning att mer eller mindre ensam lägga ett 1500-bitarspussel innan jag åker därifrån. Jag misstänker att det är för att 1)pacificera mig, 2) hålla mig borta från vinet och 3) få mig att stanna ett par dagar. Bland övriga julklappar märks en köksvåg, en mortel, boken Kafkas soppa av Mark Crick (hysteriskt roliga receptpastischer på klassiska författare) samt Under valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström.

4 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Du skulle älska mina pla ching chang (sydthailändska) eller saiton som de heter i Bangkok och jag har tre sora plastpåsar med hem, en kryddad med chilli och en naturell och en vänd i smält socker och sedan rullad i sesamfrö. Det är en liten ansjovis som fiskas och orkas. För övrigt samma ansjovis som man gör fisksås av. Fisken är inte större än en neontetra för att fortsätta Dina liknelser med akvariet, knaprig, sälta, sötma och med en distinkt och tydlig fisksmak.
Ska ta upp det på mitt tabberas så småningom och berätta mer.

Oskar sa...

Göran: Du var riktigt bra på radio idag! :)

Gitto sa...

lager: Åh, ge mig! Ge mig allihop! :) Låter helt ljuvligt.

Jessica sa...

Jag blev just påmind om den där handmixern. Du kan kolla din mejl så får du se ett foto på den.