torsdag, december 28, 2006

Full rulle

I kväll klockan 23 kommer Magnus tillbaka från Karlsborg. Själv är jag åter i Kalmar. Och tro inte att den sena timmen kommer att hindra mig från att göda honom - det är ju faktiskt mig vi talar om. Dessutom firar vi sex månader, hurra! Men håll med om att det är oerhört fräckt av honom att komma tillbaka så sent, vi hade kunnat rulla runt i sänghalmen och druckit champagne och haft det underbart hela dagen (så som det anstår ett sexmånadersfirande, det hörs ju till och med på ordet!), men i stället ska han sitta på ett tåg hela dagen och jag ska behöva drabbas av trånsjukan... Skamligt, det är rätta ordet!

Det blir hur som helst vietnametiska vårrullar med med nuoc cham, lite öl och bara en aning vin. Receptet är från min julklapp, Anna och Fanny Bergenströms Under valnötsträdet. Jag lekte med tanken att bryta mot upphovsrättslagstiftningen och publicera receptet, men jag föredrar nog att ni köper boken. Anna Bergenström verkligen är en kokboksförfattare värd att stödja. Dessutom är det en så oerhört trevlig kokbok att den vore värd det dubbla priset bara för fotona. Fanny Bergenström är garanterat Sveriges bästa matfotograf.

Men likväl ska jag utmana hennes överjordiska talang genom att publicera mina egna, rasande fula vårrullebilder i morgon.

2 kommentarer:

jns sa...

Håller med om att boken är grymt bra! Fick den också nu i jul men har inte hunnit laga något, får bli nyårsafton kanske..

Känns som att det är fler mindre rätter och tillbehör i denna mot ex "Kärlek, oliver och timjan". Samtidigt gör upplägget med indelning efter nyckelingrediens att man kanske får upp ögnen för sådant man annars skulle hoppat över..

Annette sa...

Här är en till som fått "Under valnötsträdet" i julklapp. I eftermiddag åker jag hem, och sedan ska jag laga varenda recept i hela boken.