söndag, december 24, 2006

Frosseriet har börjat...

julfrukosten avklarad: rosenbröd, saffransbröd, mjuka pepparkakor, stollen, varm choklad med vispad grädde eller kaffe och var sin individuellt dekorerad stor pepparkaksgubbe/gumma. Större delen av min familj (speciellt den kvinnliga delen) har jultics och går runt och säger "God jul" i tid och otid, men det hör till.

Vi fick nya Monopol i morgonjulklapp, men jag tror jag hoppar över det i år. Förra julen spelade jag Monopol 2 gånger dagligen i en vecka mot sladdsyster Siri, och det får nog gå minst fem år innan traumat bearbetats tillräckligt för att jag ska närma mig det spelet igen.

Snart vankas glögg då vännerna Göran och Anna tittar in. Efter det jullunch med risgrynsgröt. Efter det julkaffe med otroligt många kakor (ni vet ju vem som bakat dem), sedan glögg igen till Kalle Anka. Därefter julbord. Därefter klenäter. Sist julgodis, nötter och frukt. Jag har tagit på mig mina tajtaste jeans så att jag inte ska förledas att föräta mig helt.

Och om det är någon bloggare jag glömt önska god jul så är det inte meningen. Mina RSS-bokmärken är kvar på Kalmardatorn, och jag har uselt minne.

8 kommentarer:

Oskar sa...

God Jul Margit!

Elsas mamma sa...

Ska laga kastanjer i dag tillsammans med anka och Karl-Johan svamp (efter Kalle Anka). Googlade på kastanjer och hamnade hos dig. Kul! Salt verkar helt onödigt och kastanjer är såååå gott!
Glad Jul!

Camilla sa...

God Jul! :) :)

Jessica sa...

God jul god jul! Och nej, mig har du inte glömt :).

Kråkan sa...

...och från mig med! God Jul!

K sa...

Klenäter mmmmmm, jag vill ha klenäter... Måste komma över min frityrskräck...

Kinna sa...

God Jul, mig har du inte glömt heller. Gott Nytt År!!!
=)

KrakelSpektakel sa...

God jul gitto.