lördag, december 30, 2006

Churrasco italiano

Churrasco italiano-receptet hittade jag som sagt i Under valnötsträdet. Min lillasyster Siri - som är tokig i ryggbiff - fastnade direkt för receptet och avtvingade mig ett löfte om att tillaga det åt henne. Men det såg så gott ut att jag inte kunde hålla mig, utan lagade till det redan igår. Riktigt gott, och skön snabbmat när man inte orkar laga någonting monumentalt.


Jag skriver inte av receptet direkt, utan nöjer mig med en receptskiss. Det är så lätt att det knappast behövs recept ändå!

För två tar man rimligen en halv baguette var (eller något annat gott bröd - jag tog Annas vridna baguetter när jag nu ändå var inne på Bergenströmspåret). Bre den med majonäs, gärna hemgjord. Hacka en avocado grovt, blanda med lite citronsaft och en nypa salt och mosa ihop lite lätt. Skiva lite tomat (så här års är körsbärstomater på kvist bäst, även om de är dyra). Stek två skivor ryggbiff hastigt och skiva dem sedan. Fördela allt på baguetterna och ringla över lite chiliolja (mortlad chili, vitlök och lite salt får dra ihop med en neutral olja). Ät och var glad.

Siri! Du får komma och hälsa på mig så lovar jag att laga till dig också, gumman. Puss puss!

3 kommentarer:

Moni sa...

Det låter sjukt gott och lagom lätt. Jag gillar din blogg, den har skön stämning!

josefine sa...

tycker också att det låter sjukt gott! tack för receptet!

Siri (lillasyster) sa...

Margit!... när kommer du hem?! Ehum... då kan du väl göra en macka så slipper jag vänta till 16 februari eller 15 februari!