tisdag, december 05, 2006

Allt-som-finns-i-kylen-pastasås

En skiss på en pastasås jag slängde ihop igår efter att ha sett Casino Royale. Den var så där (filmen alltså). Lite för mycket onödigt våld för min smak. Fast Daniel Craig är faktiskt den bästa James Bond sedan Sean Connery, den saken är säker. Det blev ingen bild den här gången eftersom vi var för hungriga för att dra fram kameran.

Pastassås med chèvre
2 portioner

2 msk solrosfrön
1/2 paket bacon
2 stjälkar selleri
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpure
1 tsk rosmarin
75 g chèvre

Rosta solrosfröna i torr panna och lägg sedan åt sidan.

Strimla bacon och stek halvknapriga i panna. Strimla selleri och hacka paprikan och vitlöken och tillsätt till baconen. Låt fräsa ihop lite och tillsätt sedan creme fraiche, vin, tomatpuré och rosmarin. Låt koka ihop lite och smula sedan över getosten. Rör om tills osten smält ned, strö över solrosfröna och servera med pasta.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Lilla vän! Så här kan vi inte ha det. Du får helt ebkelt flytta hit i närheten så att jag kan göda dig. Jag har tonvis av överbliven mat i kylen efter en fotografering. Som nu förfars.

Gitto sa...

Feed me! Nä, oroa dig inte. Det var inte slutet-av-pengarna-sista-i-kylskåpet, utan mer en upprensningsaktion...

Dock tjatar jag på Magnus att söka jobb i Stockholm, för jag vill dit!