tisdag, december 05, 2006

The Happy Planet Index

Det här testet borde alla göra. Föga förvånande var jag miljömässigare än de flesta, men vad som skrämde mig var att det här:
"Oh dear. You reported a life satisfaction of 3. Sorry that things aren't working out. At a national level, only one country scores as low as you - Burundi (and this score is an estimate based on objective data and reduced to account for the ongoing war in the country). Compared with other individuals, in the World Values Survey, 15% of respondents worldwide, and 4.6% of British respondents reported a life satisfaction of 3 or lower."

Så olycklig känner jag mig inte! Är alla andra så mycket lyckligare än jag? Wtf?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt testet är jag i så fall dubbelt så nöjd som du... :}
Men å andra sidan fick jag en tvåa på "Personal Feelings", vilket uppenbarligen betyder att jag har lågt självförtroende och tror att allting kommer att gå åt helvete illa kvickt (om så inte redan skett). Så jag vet inte...

("Wtf" ÄR verkligen en användbar bokstavskombination. Skall genast införliva den i mitt ordförråd.)

Andreas sa...

Du mår för bra. Jag fick en tvåa på life satisfaction: "Oh dear. You reported a life satisfaction of 2. We hope that you don't really mean that." Jippi!

Andreas sa...

dock kommer jag att leva väldigt länge (89,7), så jag får ju tid att njuta av det. tjoho!

Oskar sa...

Hahahaa....

"Hur mår du idag?"
"Tjaa, typ Burundi"

Anonym sa...

Fast om man beaktar frågan:
"All things considered, how satisfied would you say you are with your overall life these days?"

...så tar den ju så att säga inte med i beräkningen hur pass resignerad man är inför att allt håller på att gå åt helvete, och därmed kanske låga poäng bara innebär att man fortfarande är hälsosamt förbannad på allting som är fel.

Oskar sa...

*host*...vafan..Mali???

Gitto sa...

Kråkan: ja, alla har vi något känslomässigt glapp misstänker jag. Och wtf är det bästa sättet att svära utan att svära. Och tja, börjar man verkligen studera frågorna har man potential att skaffa sig minst sju års olycka. Världen är åt helvete!

Andreas: grattis! Du kommer att vara olycklig väldigt, väldigt länge.

Oskar: haha, sucker! Du mår nästan lika dåligt som jag... La-la-la-la-oskar- mår-dåligt. Eller: ta hand om dig Oskar.

K sa...

Ha ha, typ Swaziland var det här. Men låt oss alla glädjas åt det fantastiska att folk tydligen är så jäla lyckliga runt om på jorden. Otroligt, det hade jag ingen aning om! Varför då?

anna sa...

Hmm, det verkar som att de flesta som gjort testet hamnat lågt, att döma av de genomsnitt man jämförs med. Jag kan inte skryta med riktigt lika mycket olycka, hamnade på Hongkong och Sierra Leone nivå. Kan dessa två verkligen vara i jämvikt med varandra? SL har väl mest HIV i världen?

Min påstådda miljömedvetenhet fick en törn, det är nog allt flygande, man kan ju typ köpa lågenergilampor och cykla i eveighet, sen tar man en flygtur och allt är kört.

Jessica sa...

Min Happy Planet Index låg i linje med Jamaica eller Paraguay.
Jag hade en life satisfaction på 7...
Inte för att jag känner mig så nöjd idag men vad tusan, det kan jag väl suga på ett tag.