fredag, december 22, 2006

Nettomiddag

Hur kul det än är att laga mat så orkar man inte från scratch alla dagar. Framför allt inte om man har julhandlat i fem timmar med sin syster, vilket var fallet igår.

Jag tog en tur till det närbelägna och nyöppnade Netto och även om jag inte gärna erkänner det så har den butiken sina poänger. Zucchini för 5 kronor kilot är ett för bra erbjudande för att undvikas av principskäl när man är fattig student. Två och ett halvt kilo fraktades hem. Dessutom hittade jag gigantiska (dubbelt så stora som vanligt, minst!) avocados. Dessutom perfekt mogna. Och jag hittade även green giants grillade små lökar i solrosolja för en femma, danska fiskbiffar, pitabröd och små vackra mogna kvistkörsbärstomater. Bland annat. Och jag kan inte låta bli att fascineras inför alla underliga matvarumärken. Det är spännande, även om utbudet är mer än nådigt skralt.

Middagen blev således stekta fiskbiffar i pitabröd med guacamole (jag använde mig av det här receptet), gurka, halverade körsbärstomater, rödlök, blandad sallad (röda mangoldskott, ruccola och machesallad), grillad lök och en sallad på favabönor med vitlöksvinägrett vid sidan om (Magnus stoppade det i pitabrödet ändå som ni kan se på bilden).

Det låter kanske som en lätt schizofren måltid, men det var faktiskt jättegott. Allt utom favabönorna, de hade en äckligt burkig smak... Inte alls som de stora torkade jag brukade köpa på Mariehemsstjärnan, den butik som gjorde att jag inte tog livet av mig under det grymma vinterhalvåren i Umeå. De bönorna var underbara att göra falafel på, att blanda i fisksoppor och att göra grekisk fava på. De här små fulingarna dög bara till att kastas.

2 kommentarer:

Anonym sa...

You аctually makе it sееm so easу ωith уouг presentаtion but I finԁ this topic
to be really something that I thіnk Ι would nеvег understаnd.

It ѕeems too complex аnd extгemеly broad foг me.
I'm looking forward for your next post, I'll try
to gеt the hаng of it!

Also viѕit my ωebpage :: Http://Team-6.Eng.Toyo.Ac.Jp/

Anonym sa...

If you neеd even more convincing take a looκ at Whаt Smoking Ϲan Do Тo Yоur Lungs This reаllу is Bryаn Curtiѕ.
He looκed heаlthy аnd fit as he was dіagnοseԁ with lung сancer.
10 weeκs latеr he was ԁead. He ог she
was 34 years olԁ.

My page :: Green Smoke Reviews