fredag, december 15, 2006

I kylen...

Här får ni en inblick i min äntligen välfyllda kyl.

Översta hyllan från vänster: öl (såklart), massor av margarin (bidrag från mor till julkakorna), en skål kokt basmatiris som nog åker i soporna, Magnus frukostdryck bragojuice med apelsin, citron och morotsmak och slutligen ett minne från Pragresan: en flaska samp, eller ölchampagne som det kallades. Den ligger och väntar på nyårsafton...

Andra hyllan: En flaska Tcherga (fruktsyreäcklig med en bismak av gammal matta, upptäckte jag tyvärr), en burk torskrom (taramasalata kanske?) och bakom den två kilo högrev, en västgöta kloster-ost, bakom den en Allerum XO och på den vilar ett halvt granatäpple. Slutligen mortadella i plastpåsen och under den en ask dadlar.

Tredje hyllan: Bakom meze-yoghurten skymtar ett gäng ägg, sedan bregott (jag äter inte smör, men Magnus behöver gödning). I burken bakom lite mandelbräck som gjort sitt (åts krossad på vaniljglass), och sedan en väldig massa burkar. Dijonsenap, Önos grillade feferoni och vitlök (5 kr styck på netto och oljan är riktigt god i sallader) och en burk hemgjord svartvinbärssylt. Bakom dem mer sylt, mer dijonsenap och en burk mumsiga asiegurkor.

Fjärde hyllan: Morötter, gurka, aubergine, selleri, paprika och ett stackars äpple.

Längst ned: Potatis, scharlottenlök och gul lök. Samt ett vitkålshuvud.

I dörren (ej på bild): vitlök i drivor, tomatpuré, kinesisk och japansk soya, mjölk, sweet chili-sås, granatäppelkoncentrat, fisksås, rosenvatten, jäst och buljong av olika slag.

En välfylld kyl är det absolut bästa jag vet. Det får mig att känna mig trygg.

4 kommentarer:

KrakelSpektakel sa...

Betydligt mer organiserad är vår.

Occcams sa...

Löwenbraü... nostalgi öl!

Trevlig blogg!

Mvh P

Anna sa...

Gitto, Gitto, en stor bit nöt är väl som att flyga till Thailand om man får tro DN, modigt att erkänna såhär i ekologihysterin som pågår i bloggosfären. Högrev är gott.

Max sa...

Den där kylen ser ungefär ut som min, med enda skillnaden att din är ren och min är på gränsen till hälsofarlig :)

Avsaknaden av Zeta-produkter gör mig för övrigt mycket lycklig ;)