söndag, december 03, 2006

Neko no ongaeshi*

Idag kommer min älskade katt tillbaka efter sin semester på Öland. Där har hon jagat möss, hängt med sin syster och skaffat sig vinterpäls. Jag har saknat henne! Här halloweenspökar hon under mitt lakan. Det fantastiska fotot är Magnus förtjänst.

*Neko no ongaeshi betyder ungefär "katten återvänder" och är titeln på en bra film från Studio Ghibli som även gjort Tonari no Totoro och Sen to Chihiro no kamikakushi. Se dem om du inte redan gjort det.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Jag älskar Miyazakis filmer!
Sen to chihiro går ju också under namnet Spirited Away.
Jag har Kaze no tani no Nausicaä, region 1, som jag försöker bli av med, om du har en regionfri dvd och vill ha den eller känner nån så hojta till bara.
Discshop säljer för övrigt massa fina Miyazaki filmer just nu för 149 kr/styck.
Min favvo-film är Tonari no Totoro, följt av Mononoke hime och sedan Spirited Away. Howls moving Castle är också bra. Den för övrigt som har översatt filmen till svenska borde få spöstraff för att den har översatt kataganan (Hauru = Howl) ordagrant till Hauru.
Okej, jag ska sluta klaga nu och återgå till att städa istället ;).

Gitto sa...

Jessica: jag tror att jag har sett alla Studio Ghibli-filmer, mina favoriter är nog Whisper of the Heart och Only Yesterday. Den sistnämnda har ett helt underbart slut som jag börjar storlipa av lycka till varje gång jag ser den. Äsch, nu börjar ögonen redan tåras!

Är jättenyfiken på nyaste filmen, Tales from Earthsea!

KrakelSpektakel sa...

Åh, här ligger min lilla spinnande, lurviga bebis. Eh, förlåt det där lät inte så bra.. Men katter framför hundar ia alla väder!

Gitto sa...

krakel: jag är inte heller så förtjust i hundar. Fast just nu är jag inte så förtjust i katter heller. Hon löper och är jättejobbig!