fredag, mars 23, 2007

Bönhörd!


Den stora skafferiutrensningen inleddes idag med bönburgare som inspirerades av vinnarreceptet hos Sara på Veganvrak. Dessvärre hade jag inte så mycket grönsaker hemma, men en majonäsbaserad sallad på majrova och schalottenlök gjorde susen med sin friskt peppriga smak och krispiga konsistens - perfekt konstrast till den lite mosiga och milda bönburgaren. Jag hittade till och med en stor påse hemgjorda hamburgerbröd i frysen - fantastiskt vad man kan hitta i sina gömmor!

Bönburgare med majrovesallad
2 personer

1 dl mandel
2 dl kokta vita bönor
1 ägg
3 msk vetemjöl
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 dl hackad persilja
1/3 tsk salt
svartpeppar

1/4 majrova
1 schalottenlök
2 msk skånsk senap
1 dl majonäs

Kör mandeln i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en smet. Forma två stora hamburgare. Stek på medelstark värme på båda sidor tills burgarna fått fin färg.

Strimla majrova och schalottenlök ganska fint. Blanda med senap och bind ihop med majonäs.

Servera bönburgaren med majrovesalladen i ett hamburgerbröd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Testpanelen - bestående av jag själv samt Klara nymfparakiten - är enhälligt överens: detta var ett mycket trevligt recept!