måndag, mars 12, 2007

¿Que es? ¡Es una quesadilla!

Quesadillas är enkelt, gott och fruktansvärt onyttigt. Men äter man en liten portion och kompletterar med en sallad så behöver man inte skämmas allt för mycket. Egentligen behövs knappast något recept till den här enkla anrättningen, men bilden var färgglad och jag kommer nog inte laga någon mat idag att blogga hem om eftersom Magnus åkt iväg till Älmhult igen.

Quesadilla med rostad paprika
2 portioner

2 små gröna paprikor
2 stora vetetortillas
2 msk salsa
2 - 3 dl riven ost (efter smak, tycke och önskat midjemått)
matolja till stekning

Värm ugnen till 275 grader. Dela paprikorna på mitten, ta bort stjälk och frön och lägg med snittsidan ned i en ugnsfast form (lätt smord om du inte använder dig av nonstick-material). Grilla paprikan tills skalet svartnat (ca 15-20 minuter) och lägg de heta paprikorna i en plastpåse att svalna av (på det viset går de lättare att skala). Skala paprikan och dela i längder.

Hetta upp en stekpanna med lite olja i på medelstark värme. Fördela salsa, ost och paprika på en tortilla och lägg på den andra. Stek på båda sidor tills osten har smält och tortillorna är frasiga, men inte brända.

Skär upp och servera med en blandad sallad.

4 kommentarer:

Jessika sa...

Mina quesadillas har alltid mycket ost i mitten, och rödlök :).

sara r sa...

Mmm, quesadillas är gott. Jag brukar göra med spenat och veganmozzarella eller tofu.

Los Angeles sa...

Om du vill spara ett några kalorier kan du skippa oljan i pannan. I Mexico tillagas Quesadillas vanligtvis i torr panna, helst gjutjärn.

Xilonen sa...

Hej! Loa Angeles har helt rätt. I Mexico använder man inget olja när man lagar quesadillas av vetetortillas; majstortillas däremot kräver ibland lite fett. Fyllningarna varierar väldigt mycket och det finns många vegetariska varianter som inte är onyttiga!