Snackslördag: kanderade kikärter
Små festliga färgade hjärnor ser de ut som, de kanderade rostade kikärterna som Magnus ofta åt i Damaskus som liten när hans pappa officeren med familj var stationerad där. Och även om det låter som en dum ide att täcka just kikärter med sockeröverdrag så fungerar det faktiskt rätt bra, även om de är väldigt söta. Knaprigt och gott, och dessutom kan man inbilda sig att man faktiskt är liiiite nyttig.
2 kommentarer:
Men alltså Margit - det där är nyttigare än om sockret varit utan kikärtorna. Precis som i thaidesserterna som Rodjana hela tiden envisas att experimentera med, och jag också för den delen, gryn från sagopalmen, mungbönor, delade gula ärter. Smakar självfallet inte som dessert vi är van vid, men sockrat och gott.
Färgskalan ser exakt ut som på de kanderade anisfrön som jag emellanåt köper i en indisk butik i min närhet!
Skicka en kommentar