måndag, mars 12, 2007

Off topic: filmtips!

Igår såg jag äntligen Das leben der anderen (tack Pelle för tipset) och den var så bra att jag fick hjärtsnörp. Ulrich Mühe gör sitt livs roll som den tjuvlyssnande, alltigenom grådaskige stasiagenten som fattar tycke för sina offer. Och Martina Gedeck är så vacker att det hade skrikit i min avundsjukenerv om det inte var för att hon är en sådan fantastisk skådespelare.

Långtifrån lika bra, men ändå rätt underhållande var A Prairie Home Companion, som kändes väldigt, tja, Robert Altman helt enkelt. Skruvad, pladdrig och aningen överarbetad, men att Meryl Streep hade en sådan underbar countryröst höjde hela filmen. Fast Lily Tomlins rökiga, raspiga röst var snäppet roligare att lyssna på.

Att även Hugh Grant kan sjunga hyfsat kunde man sluta sig till efter att ha sett den genomgulliga Music & Lyrics. En bagatell till kärleksfilm, men vilken underbar liten bagatell sen! För att parafrasera ett påstående från filmen så behöver inte all film vara middag, utan ibland vill man ha dessert. Och som dessert gjorde sig denna sockervaddssöta, ganska rappa film utmärkt! Ett plus också till den underbara tidstypiska åttiotalsmusiken signerad Adam Schlesinger från Fountains of Wayne. Jag menar, titta och lyssna bara på det här fantastiska lilla örhänget. För italodiscofans som mig är det helt underbart!

(Ja, jag såg tre filmer på en dag, men det var faktiskt söndag!)

1 kommentar:

Pelle sa...

varsågod!
visst får man hjärtsnörp!
det är lätt en av de allra bästa filmer jag någonsin sett!!

va roligt att du gillade den!