lördag, januari 20, 2007

Stockholm i sammandrag

Måndag: Bloggträffen har det redan skrivits spaltmeter om i bloggosfären. Jag har egentligen inte så mycket att tillägga annat än att det var jättetrevligt. Vad är egentligen chansen att 18 vilt främmande människor alla är supertrevliga? Det var de i alla fall. Jag fick min peppar, andra fick griskinder och alla fick beskåda den rultiga kinesen från Kalmar (det vill säga mig). Jag hade nästan chans på ett jobb (Lisa fick oss tack och lov att hålla in våra skenande hästar), åt enormt god bratwurst på Moldau, blev aningen berusad (allt annat hade ju varit att svika mina ideal!) och försökte övertala stackars Andreas att skriva en Öländsk kokbok med mig (jag: "Vi ska skriva en Öländsk kokbok ihop!" A: "Ööh, ska vi?" Jag: "Ja! Så klart!" A: "Ehm, okej."). Hur som helst var det sanslöst roligt, och jag hoppas verkligen att det inte är sista gången en sådan här träff inträffar.

Tisdag: Aningen bakfulla beger vi oss till Tekniska Museet och deras 4D-bio, som faktiskt var riktigt rolig. I alla fall om man som jag är en förvuxen 5-åring. Själva utställningarna var tyvärr rätt trista, med flagande färg och trasiga robotar, men på grund av ett tekniskt fel vid bion (lite krångel med någon interaktiv frågesport) fick vi pengarna tillbaka. Annars hade vi nog grämt oss lite över att ha pungat ut med 60 kronor var.

Kvällen tillbringades på Östgötakällaren, där vi såg Xtian. Magnus åt en saffransdoftande fiskgryta och jag åt en enorm och väldigt god råbiff som sköljdes ned med en Zlatopramen. Vi avrundade med en liten whisky var till kaffet.

Onsdag: Vi tumlade runt ett tag i Gamla Stan och fikade på Stadsmissionen. Jag spillde kaffe över hela Magnus kanelbulle, men det hör inte till ovanligheterna. En kombinerad lunch/middag intogs på Nippon Sushi på Norra Angegatan. Gott sa både jag och Magnus (han slapp sushin utan satsade på kyckling i stället).

Kvällen var vikt åt Tjuvlyssnats releasefest vilket var riktigt roligt. Jag frossade i makirullar och öl, festade vidare på Ljunggrens och hamnade slutligen på efter-efterfesten på Spy Bar, vilket i alla fall var en upplevelse.

Torsdag: Ajajaj, våra huvuden. Vi tillbringade nästan hela dagen i sängen, tittandes på Discovery. Vi åt en enorm pizza (den största jag sett verkligen!) på Kungsholmens pizzeria, frossade i Ben & Jerrys Chocolate chip cookie dough ice cream och åt ostbågar. Ibland behöver man det också. På kvällen vågade vi oss ut till AG tillsammans med Magnus lillebror, där det pågick vernissage för Dizel and Sate och volymen var allt för hög för att stanna någon längre stund. Därför hamnade vi på en bar med Hawaii-tema vid St Eriksplan i stället. Märklig upplevelse, framför allt när man är så trött att maskerna på väggen tycks tala med en.

Fredag: Lunch på Seyhmus med Lisa, som förärade mig ett ex av sin bok Krydda! (mycket trevlig och informativ och utmärkt läsning på bussen hem) samt ett par Gourmet. Dessutom mycket trevligt sällskap och många goda råd. Glassmaskinen, som var mitt egentliga ärende, glömdes i villervallan när vi diskuterade svalda spindlar och toalettmonster på vägen hem. Det känns helt oväsentligt i sammanhanget. Hemresa vid 16, vilket var alldeles lagom. Hade jag stannat längre hade nog mitt huvud exploderat av intryck och människor, vilket var skälet till att jag satt djupt begraven i mina böcker på vägen hem.

Det blev inga soltorkade oliver, trots mina goda föresatser. Däremot ett paket marrowfat peas från The English Shop. De ska bloggas i morgon kväll.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät som en hektisk men framför allt superskoj vecka!

Hälsar/
Veronica

Jessica sa...

The English Shop är en liten pärla, de har av någon konstig anledning dundermycket tårtpynt.

Gitto sa...

Veronica: Ja, det var både hektiskt och superskoj! Har redan lust att åka upp igen.

jessica: Jag är övertygad om att engelsmännens faiblesse för tårtpynt hänger ihop med att deras tårtor är helt oätliga. :)

Jessica sa...

Kan vara. De har också clotted cream. Det ska vara den fetaste mejeriprodukten som finns på planeten.

Kinna sa...

Underbart att träffa dig! kram K

Siri sa...

Margit hur kommer det sig att jag inte fick veta att du hade varit i Stockholm? Jag är ju din syster! P.S. Nästa gång du åker till Stockholm vill jag följa med! D.S.