torsdag, oktober 12, 2006

Say Mama!

Jag var hemma hos min mor och mina minst sagt ohängda bröder idag. Raggmunkar, sidfläsk och lingonsylt vankades. Och dessutom en flaska vin eftersom min mamma hävdade att "jag lät så stressad i telefon" - det är en bra mamma det! Jag gjorde raggmunkssmeten (men mamma stekte allt - hon skickade ut mig på servetthandlande för att, misstänker jag, få ha köket ifred en liten stund i alla fall). Det var underbart gott, framför allt eftersom jag är ensam i kväll och verkligen inte har något matlagningssug. Att laga mat till sig själv är som onani. Ett blodfattigt Marabou-Mmm som bäst, men oftast ett stort antiklimax, typ "jahapp, det här var ju trevligt, vad gör jag nu?".

Jag antar att ingen människa behöver ett recept på raggmunkar, så därför publicerar jag det inte. Om ni väldigt gärna vill ha det får ni skicka bönfallande mejl till mig, ok?

7 kommentarer:

Heidi sa...

Det där om att laga mat åt sig själv är som att onanera är ganska träffande.. ;) Tyvärr.

P.S. Hälsningar från Tjuvlyssnat, där du bad om kommentarer!

Anonym sa...

Raggmunkar, det är inte gott. Det kan bara vara gott i Kalmar.
Trevlig blogg i övrigt.

//Hjälpsam tjuvlyssnare

Drina sa...

Följer även jag uppmaningen från tjuvlyssnat.se och lämnar en kommentar.. Gillar titeln på sidan :-)

Anonym sa...

Vfan, raggmunkar sidfläsk och lingonsylt låter riktigt gott.. men vin till det? Låter galet äckligt! :D

Henrik sa...

Rolig koppling mellan onani och matlagning. Har tidigare mest betraktat det som ett narcissistiskt drag men du har en poäng. Lider tyvärr av detta syndrom själv; har inga problem med att lägga tid och möda på att laga mat till mig själv även om det förstås är roligare att laga till andra.

Bra blogg!

Anonym sa...

Raggmunkar, sidfläsk och lingonsylt - så enkelt och så gott, enda anledningen till att jag själv inte gör raggmunk är att mina pannkakor blir så mycket godare än mina raggmunkar. Av någon anledning likställer jag de två rätterna trotts att de faktiskt är väldigt olika men pannkakor med jordgubbssylt och ovispad grädde är bara så ljuvligt! :)

/Stoffe

Oskar sa...

Tror du har myntat ett klassiskt citat! :)