måndag, oktober 23, 2006

Ett skepp kommer lastat...


...med japansk mat från Guam-bon och kosmopoliten Santos. Fantastiskt! Ochazuke, umeboshi chazuke, misosoppspulver och massor med andra godsaker.


Pokemon verkar populärt i matlagningen. Undrar vad de små djuren smakar?

På onsdag ska jag sätta ihop ett paket till Santos. Det är nästan ännu roligare att ge bort än att få saker!

5 kommentarer:

KrakelSpektakel sa...

Jag var aldrig med och bytte pokémonkort på skolgården(spelade inte gameboy) men jag kan inte låta bli att förföras av picachu. Jag har alltid varit svag för grälla förpackningar(även om jag officiellt föredrar sobert), ge mig kinderägg och danone, I'm in heaven! Vilket är underligt eftersom jag inte är speciellt förtjust i vare sig tysk choklad eller fransk yogurt(officiellt).

Lars sa...

Underbara förpackningar, de pryder verkligen sin plats i köksskåpet.

Gitto sa...

Krakel: Grälla förpackningar är underbart! De för sådana löften med sig... Jag älskar japanska saker just därför, det är så skrikigt och härligt!

Lars: Ja, visst gör de? Fast jag kommer käka upp allt alldeles för fort. Välkommen hit förresten!

Anonym sa...

Ochazuke, är det sånt där "strössel" som man har på ris och sedan häller te eller vatten på? Jag fick tips om det av en japansk kompis när hon guidade mig på japansk affär här i sthlm som tack för att jag guidade henne på konsum! Himla gott är det.
Jättekul blogg du har! Många spännande recept att prova. Keep up the good work!

Gitto sa...

Ja, det är sånt strössel, plus själva te-buljonpulvret. Så det är bara att ta sitt ris, hälla över påsen och blanda med kokande vatten. Så nu ska jag bara gå pch köpa mig ett gott ris!

Tack så mycket för berömmet, det värmer verkligen!