onsdag, oktober 11, 2006

Majshundar

Min syster ringde just och frågade efter mitt recept på corn dogs, och efter en lång stunds grävande i arkiven (läs: rotandes i min jättehög med kokböcker, hastigt nedskrivna fettfläckiga recept, gamla Allt om Mat, utrivna tidningsartiklar och annan matlagningsparafernalia) hittade jag slutligen en kladd på corn dogs. Det är taget från någon hemsida om jag minns rätt, men hur jag letar kan jag inte hitta den igen, så det blir svårt att ära den som äras bör. Goda är de i alla fall, och sjukt mäktiga. Klarar man av att äta fler än tre stycken ska man banne mig ha medalj!

Corn dogs
4 personer

10 grillspett av trä
10 grillkorvar
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsmjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2,5 dl röd mjölk
1 ägg
2 msk rapsolja + olja till fritering

Hetta upp oljan till ca 170 grader*. Blanda alla torra ingredienser väl. Vispa ned ägg, olja och mjölk till en jämn smet. Doppa korvarna i smeten (se till att de blir täckta runt om) och ploppa ned i den heta oljan. Fritera gyllenbruna och frasiga, ca 3 minuter. Trä upp på spett, doppa i chilisås och låtsas att du är i Amerikat.

*Har man som jag en uttalad dödslängtan går det bra att fritera direkt i kastrull. Tänk då på att ta en ganska stor kastrull så att inte oljan bubblar över när du börjar fritera. Är man rädd om sitt hem och sitt välbefinnande är det bättre att investera i en fritös!

Idag blir det ingen mat lagad. Jag ska läsa och ta hand om mig själv och spela spel på internet och leva på smörgåsar och kanske den sista korvgrytan från igår.

Uppdatering!
Jag kom precis hem från min syster. Jag lät mig motvilligt övertalas att åka hela vägen till Norrliden för att laga corn dogs åt henne. Vi använde polenta i stället för majsmjöl (Norrlidens konsum saknade allt vad majsmjöl heter. Däremot hade de en ganska stor hylla "etnisk" mat som jag spanade in ordentligt. Såg lovande ut!), men polentan visade sig vara riktigt trevlig och resulterade i en knaprigare skorpa. Skam till sägandes fick vi faktiskt i oss fyra korvar var samt 2 liter tranbärsjuice. Jag är helt däst och illamående och ångrar djupt vårt tilltag. Nu orkar jag inte ens byra kattsand, så förstörd är jag. Men gott var det i alla fall.

2 kommentarer:

Claudia sa...

Kom och hälsa på mig igen så kan vi äta "etnisk" kalvpastej (eller förerdrar du höns-?) och dricka två liter tranbärsjuice till!

Gitto sa...

Du vet ju att jag inte har några pengar... Annars skulle jag äta "etnisk" kalvpastej dagarna ut med dig!