fredag, oktober 13, 2006

Äppelchutney på fel plats vid fel tidpunkt

Dagen har gått från urusel till fantastisk. Jag vaknade tokbakfull i morse (tack vare vinet till raggmunkarna och några folköl som stod var kvarglömda i min kyl). Fram till klockan 14 låg jag och halvslumrade och gjorde diverse försök att a) läsa DN och b) gå upp. Varje försök resulterade att jag somnade med tidningen på ansiktet (a), eller halvvägs ur sängen (b). Slutligen masade jag mig upp och hittade hela hotmail-inkorgen fylld med kommentarer till bloggen och det visade sig att jag nu kommit upp i 315 besökare (dagen innan var det 20 stycken). Tack allesammans! Som grädde på moset blev jag dessutom omnämnd i Matälskaren, vilket känns lite som att få Nobelpriset i matbloggning!

Idag har jag således inte gjort så värst mycket. Eftersom bakfyllan även gått nedåt magen så fick jag inte i mig någon fast föda förrän middagen vid 20:30 (om man inte räknar några salta kex till apertif). Det blev någon bastardisk bolognesevariant som jag kanske publicerar i morgon. Det roligaste var när jag skulle tillsätta min frysta och haölvtinade tomatsås till köttfärsröran. Den hade en lite dov färg, vilket gjorde mig tveksam - hade kanske frysen stått öppen? När jag så öppnade påsen och hällde ned den spred sig den omisskännliga doften av... äppelchutney? Jepp, gott folk, gitto gör bolognese med äppelchutney. Som tur var var det en stor fryst klump som kunde hivas upp i nära nog sin helhet, och de bitar som blev kvar gjorde nog mer till än från i det slutliga resultatet. Men jag måste nog börja märka mina fryspåsar.

Slutligen vill jag meddela att jag än en gång vinnit i TP. Det står nu 5-5 eller möjligtvis 6-6. Men jämbördiga är vi i alla fall. Och intressant är att jag nästan är än sämre vinnare än förlorare - jag har tjoat och tjimmat och verkligen gnuggat in min seger i pojkvännens ansikte. Men som tur är är han lika hemsk, vilket leder mig till att tro att vi nog förtjänar varandra.

2 kommentarer:

KrakelSpektakel sa...

Okej, du är jätterolig men jag tror du blir ännu roligare när du håller dig till låt säga en halv flaska vin. Kanske skulle baksmällan avta? Men vad vet jag, jag har bara smakat lite champange, eller något annat. Chutney låter som ett intressant inslag i bolonegese.
Jag provade faktiskt Sherwoods bengal spice förra helgen, ovanligt god, fast din chutney är säkert godare. Hemlagat är nästan alltid godare.

Gitto sa...

Jo, jag tror också jag ska hålla mig till en halv flaska vin, det var verkligen ingen trevlig bakfylla. Men min äppelchutney är faktiskt inte så jättegod. Inte äcklig, men receptet var inte så bra. Det är därför den ligger i frysen. :)