måndag, april 16, 2007

Mardrömmar

Jag skulle ut och morgonpromenera med syster Claudia idag, men efter en hel natts paniksvettiga mardrömmar* (min metabolism klarar inte lösgodis på kvällen) kände jag mig mindre sugen. Men klockan åtta pep det lyckligtvis till i mobilen. Meddelandet från syrran löd: "Vi skiter i att gå ut idag. Måste sova, har drömt så mycket i natt. Kan gå i morgon. Okej?".

Det gav mig en chans till en lat morgon. Jag har ätit baconchips till frukost, sett fem avsnitt av Alton Browns Good Eats (förvånansvärt underhållande på ett nördtöntigt vis) och funderat på om jag inte borde gå och köpa kaffe trots allt (fast jag tror jag nöjer mig med det där teet längst bak i skafferiet). Kanske inte lika konstruktivt som en morgonpromenad, men skönt ändå. Idag ska jag försöka baka lite.

*Ni som har hängt med ett tag minns kanske att Magnus bland annat hånglat upp frk Brax i mina drömmar. Den här gången ingick han skenäktenskap med någon blond liten snärta som behövde svenskt medborgarskap. Problemet var bara att jag upptäckte att det inte var något skenäktenskap och... Ja, ni fattar. Hemskt. Dessutom utspelade sig drömmen på en färja där slutfinalen av Melodifestivalen gick av stapeln. Kicki Danielsson vann. Jag blev dessutom jagad i korridorerna av Per Jodenius som ville att jag skulle förråda min mor eftersom hon tydligen satt med viktig insiderinformation i dataskandalen. Med andra ord alla komponenter som behövs för en riktig mardröm.

6 kommentarer:

Stellan sa...

Men du vet väl att fröken Brax är nyförlovad?

Gitto sa...

Jo, men det var hon inte när jag drömde om henne. :) Och dessutom spelar det noll roll i mina drömmar. Alla jag ser upp till snor Magnus från mig i mina drömmar - antar att det säger en del om mitt bristande självförtroende! :)

Anonym sa...

Det låter som du skulle skita i godis på kvällen. Litar du inte på honom?

Gitto sa...

anonym: Jo, visst gör jag det, men inte i drömmen. :) Och jag äter sällan godis på kvällen (eller huvudtaget) just därför - jag tål överhuvudtaget inte för mycket socker har jag märkt. Blir hyperaktiv i fem minuter och sen jättetrött.

Anonym sa...

ber om ursäkt,skojade bara,kunde inte låta bli

Gitto sa...

anonym: Inte behöver du be om ursäkt, jag uppfattade det som ett helt naturligt påpekande!