tisdag, april 03, 2007

Dinner, darling...

Lilla jag har inspirererat till en blogg! Jag skulle dyrkat den även om den var framknackad av chimpanser på skrivmaskin eftersom det känns som mitt eget barn (nä, nu tog jag i - men som en guddotter i alla fall), men faktum är att Moa redan lyckats klämma ur sig recept på både bondbönsröra och rödlöksmarmelad. Dessutom verkar hon snusa och vara hyfsat alkoholliberal! Och det är bara början, gott folk - det här har potential att bli riktigt bra... Bege er dit, läs och kommentera. Och glöm inte vem som inspirerade henne.

6 kommentarer:

Jens sa...

Du är en grym inspiratör och har garanterat fler gudbarn ute i landet.

Louise sa...

Bra sagt jens!
Du är bäst Gitto! (bara så du vet)
Jag gjorde din Chana daal, har varit jätte god lunch i flera dar, men jag undrar är gula linser skalade gröna? Jag lagade nämligen samtidigt till lite de puy-linser och då var det några som hade tappat skalet och såg precis ut som de gula linserna, eller var det bara en synvilla?

Gitto sa...

tsss, så gulliga ni är, båda två! Nu rodnar jag. :)

Louise, japropå puylinser och gula linser... Jag har sökt en massa men minst sagt fastnat i långa pdf-dokument om lins-taxonomi, men det verkar minst sagt rörigt. Tydligen är den gula linsen faktiskt botaniskt sett en kikärt (den har också samma latinska namn som den vanliga kikärten, cicer arietinum). Puylinsen tillhör å andra sidan familjen lens (latinskt namn lens esculenta puyensis), men tillhör inte som man skulle kunna tro den vanliga linsfamiljen (lens culinaris). Låter det virrigt? Det är inget mot hur det känns i mitt huvud just nu. Men det är i alla fall inte samma sort. :)

Louise sa...

Aha(nästan), lite klarare i alla fall! Konstigt att de är kikärtor de ser ju inte direkt ut som det! men gott var det ändå!

moa sa...

Wow nu är det jag som rodnar. Vad glad jag blir!

Har aldrig kokat torkade bondbönor förut, bara mammas hemodlade, mmm... Men de får man ju snällt vänta tills slutet av sommaren på.

-= Ella =- sa...

Grattis till bebisen, då! Eller gudbebisen, men i alla fall. =)