Pressat substitut
Vill man ha pressgurka och ingen gurka har går det lika bra med zucchini. Faktum är att det blir godare! Zucchini saknar den där trista beskheten som präglar de stackars gurkorna så här års, och dessutom har den kvar en härlig spänst även efter en sådan här grym behandling.
Presszucchini
1 liten zucchini
3 krm salt
2 msk ättikssprit
2 msk socker
1/2 dl vatten
1 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Skiva zucchinin tunt med till exempel osthyveln. Lägg på en tallrik. Strö över salt, blanda om och lägg en mindre tallrik ovanpå. Ställ någonting tungt på, kanske en mortel eller - om du är läkarstudent - din kurslitteratur. Vänta en halvtimme och häll sedan av vätskan som bildats. Blanda ättikssprit med socker, vatten och vitpeppar och rör om tills sockret löst sig. Blanda ned persiljan. Lägg upp zucchinin i en fin liten skål och häll lagen över. Låt dra i kylen en timme innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar