Snitsiga snittar
De här snittarna blev en bra start på helgen, och de var till största delen ett led i min ständiga kylskåpsrensning. Det enda jag inte hade hemma var kaprisbär, zucchini och soltorkade tomater, vilket kanske ger en bild av hur stort behovet av att rensa ut ur hyllorna faktiskt var. Att de dessutom var riktigt goda gjorde ju inte saken sämre! Fast vi var tvugna att komplettera med en liten vickning på ägg, bacon och tabasco för fredagsdekadensens skull. Mängderna i recepten är lagom som en lätt middag för två.
Snittar med hommous och marinerad ost
4 st
4 skivor kantskuret gott bröd ca 4x4 cm, smörstekt eller rostat
1 dl hommous (här är mitt enormt utförliga recept)
4-5 soltorkade tomater i olja
8 bitar marinerad ost (eller 8 små bitar haloumi eller fetaost)
persilja till dekoration
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem med hommousen. Lägg hommousen på bröden, toppa med ost och en liten kvist persilja.
Snittar med zucchini och ajvarfärskost
4 st
4 skivor kantskuret gott bröd ca 4x4 cm, smörstekt eller rostat
8 skivor zucchini (ca 1 cm tjocka)
salt
1 msk olivolja
50 g naturell färskost
2 msk ajvar relish
4 kaprisbär
Salta zucchiniskivorna lätt på båda sidor och låt dem ligga och vätska sig ca 10 minuter. Torka av dem nogrannt och stek eller grilla zucchiniskivorna i olivoljan på hög värme. Låt svalna. Lägg 2 zucchiniskivor på varje snitt, blanda färskost och ajvar och lägg en klick på varje snitt. Toppa med ett kaprisbär.
Ägg och romsnittar med citronyoghurt
4 st
4 skivor kantskuret gott bröd ca 4x4 cm, smörstekt eller rostat
2 msk tjock yoghurt
2 msk hackad stjälkselleri
2 msk hackad rödlök
1 tsk rivet citronskal
1 msk hackad gräslök
1 ägg, kokt i 7 minuter
4 msk röd stenbitsrom
Blanda yoghurten med sellerin, rödlöken, citronskalet och gräslöken. Lägg en liten klick på varje brödbit. Dela ägget i 4 delar och lägg en äggklyfta på varje snitt. Toppa med rikligt mer rom.
1 kommentar:
Vilka fina snittar! Ibland blir det bara för mycket av burkar och smårester.
Skicka en kommentar