måndag, april 23, 2007

Undra sa flundran...

Jag gör som Sara på Veganvrak och skickar ut en stilla undran ut i sajberspejs. Vilka är ni egentligen, mina läsare? Ni är runt 450 stycken om dagen (en hisnande summa som ibland gör mig jätteskraj, men oftast överlycklig), och bara en bråkdel av er kommenterar. Hur hittade ni hit? Kommer ni tillbaka ofta? Vad är det som ni gillar (eller ogillar?) med min blogg?

Och främst förstås: vilka är ni? Jag är så nyfiken! Givetvis är det inget kommentartvång, men om ni tvekat att kommentera tidigare så har ni chansen nu.

(Och snälla, bespara mig skammen att inte få några kommentarer på det här inlägget! :)

44 kommentarer:

Lotta sa...

Kommenterar och vinkar lite :)
Tror kanske att jag har kommenterat tidigare, men vet ej säkert, läser dock dina matrelaterade funderingar mest varje dag (ofta kikar jag in flera gånger om dagen måste jag erkänna...)

Anonym sa...

Matintresserad, och i ständigt behov av inspiration - och det hittar jag här. Hittade hit via Isobels blogg. Jag har inte lagat något av dina recept än men det kommer jag alldeles säkert att göra.

l sa...

argh , busig unge skvätte iväg min oklara kommentar och hällde sen välling på golvet.

Hur jag hittade hit minns jag inte längre, men antagligen var det en länk eller kommentar på någon annan matblogg. Gillar det mesta jag läser här, uppenbarligen eftersom jag fortsätter läsa :)

e sa...

Jag läser här några gånger i veckan. Hittade via en länk i någon annan (mat)blogg tror jag. Tycker om sättet du skriver om mat. Blir inspirerad och säger till mannen att det här borde vi äta - underförstått "du borde laga" ;) Jag lagar nästan aldrig mat men är väldigt entusiastisk. Kommer definitivt fortsätta läsa.

Anonym sa...

Den som kallar sig anonym,lagar ofta recept från din blogg, när du inte lagar gourmetmat, men högrev gillar jag och lufsa? det var gott,kråkans kamrat

catarina sa...

Hejhej

Minns inte hur jag hittade hit, men troligtvis via nyligen.se

Jag gillar sättet du skriver på och såklart dina recept och bilder.

Givetvis inspireras jag, men framför allt beundrar jag din kreativitet och energi i köket. Just det sistnämnda fattas när man jobbar heltid och är allmänt död när dagen är slut.

Och jag? Avdankad trädgårdsmästare som nu säljer småländska möbler i gbg. Lagar främst italienskt och husmanskost, gillar rejäl mat och rödvin. Är en fena på paj i olika former, typ.

Anonym sa...

Hej!

Är allmänt mat- och matlagningsintresserad och brukar läsa din blogg för inspiration. Du är medryckande, rolig och kreativ och jag har ofta kul när jag läser.

Kanske lite för mycket husmansstuk på en del av recepten för mig (jag är lite mer asiatiskt lagd) men jag har provlagat en hel del av det du gjort.

Fesenjan testade jag, exempelvis, och även om jag inte var jätteförtjust så sade min Iranska arbetskamrat och hans fru att ditt recept var helt rätt. :-)

/Andreas

lilla o sa...

Jag hittade dig via Hufustadsbladet några veckor sedan, som du minns.

jag är sista året på universitetet, håller på med min avhandling (usch, den skall vara inne om några veckor...)och surfar därför helst hela dagen lång!

Jag är lite av en matsnobb, även om jag sällan själv orkar satsa stort.. Men det är roligt att läsa att du orkar och jag gillar alla dina övriga inlägg med!

Evaldsdottir sa...

Har kommenterat tidigare förvisso men...

Hittade hit från matblogg.se och besöker bloggen ibland fler agånger om dagen. Främst för att det är trist att hänga i hemmet när bebisen sover. Och så är det så kul att läsa när du uppdaterat. Du skriver ju bra och lagar roliga saker!

kajsamaria sa...

Jag är en trogen läsare av din blogg sen i början av detta år ungefär. Fick en länk till din blogg av en på min sambos jobb som tyckte/tycker du skrev bra! Är själv matintresserad och du har många roliga recept! Kopierat massor men inte hunnit göra så många än... Har själv bakblogg eftersom jag älskar att baka :)
Över och ut.

Anonym sa...

Hej hej! fick tips av en kompis som sade att jag borde läsa din blogg. Du skriver medryckande och har kul recept! Själv är jag också en kalmarstudent med matintresse, därav ständigt letande efter spännande recept. Lycka till med bloggen! Jag kommer att fortsätta följa den :-)

Anonym sa...

du skriver så personligt och roligt om mat och ditt liv/ j

Ulrika sa...

Hittade säkert hit via någon annan matblogg.

Gillar dina inlägg skarpt och undrar när du hinner laga all den fantastiska mat du bloggar om.

ylva sa...

Jag hittade hit genom Isobel. Det var det där genialiska brödreceptet där man skulle grädda brödet i lergryta som lockade mig. Kikar in varje dag, och det är ju jag som ser det som lyx, och inte som ett patetiskt drag, när du uppdaterar 5 gånger på en lördag.

Översättarhelena sa...

Jag tror jag hittade hit genom Lisa. Jag läser matbloggar med stor fascination och lite skräckblandad förtjusning. Är inte mycket till matlagare själv, nämligen. Men jag älskar när folk är så bra på det de håller på med som du!

sara r sa...

Jag är inne flera gånger per dag och något jag skulle vilja se mer av är mat du lagade under tiden som vegan och vegetarian! Jag tycker din mat är inspirerande, även om den är lite väl köttig :) Tur att det mesta går att veganisera. Åh, nu blev jag sugen på tofu 'n chips!

Anonym sa...

1. Hittade hit via artikel om knådfria brödet i svenska dagbladet (tror jag).
2. Är ofta tillbaka
3. Gillar din prosa, kan även känna samhörighet i dina iakttagelser och våndor med världen utanför köket. Gillar inte din naiva inställning till alkohol.
4. Man 45+. Lagar gärna och ofta mat av alla sorter och bakar bröd, ofta på ren inspiration / intuition eller efter en runda på torget, hos fiskmånglaren eller efter att botaniserat i gången mjöler och gryner på Konsum. Älskar ost, (hårdostar)! Läser gärna Lars Gustafsson, tror att du skulle gilla -En kakelsättares eftermiddag-.
//intuition

Gigha sa...

Hej,

Minns inte heller hur jag hittade hit, det är ett tag sen, men tror att det var nyligen.se. Sen dess är jag fast! Gillar ditt sätt att skriva, ditt sätt att se på matvaror, och framförallt dina inspirerande recept. Sen gillar jag att du gillar whisky för det gör jag med! :)

frida sa...

hej! jag hittade hit via matälskaren för ett tag sen, och läser nu din blogg ett par gånger i veckan. du skriver fantastiskt underhållande och dessutom blir jag jämt sugen på dina spännande recept.

Lallamen sa...

Ett av kvällsnöjena när alla mina fyra småttingar har slagit ihop sina ljusblå är att sjunka ner i soffan med ett stort glas Pepsi Max och läsa matbloggar.
De jag tycker bäst om hamnar i feedprenumerationslistan och där hamnade du *ler*
Bra, handfasta recept och däremellan en massa kul och intressanta tankar och funderingar, skrivet på ett mycket roande sätt. Allt vad en bra blogg behöver.
Själv är jag en 35+ hemmamamma som älskar att laga mat, speciellt till stora sammanhang. Det är en angenäm känsla när saltet mäts i nävar istället för i nypor ;o)

Anonym sa...

Hej jag heter Eric och jag är mat(blogg)missbrukare. Hittade hit via matblogg.se och började med att läsa igenom alla gammla poster (som jag tenderar att göra med bloggar jag gillar) Förövrigt så pluggar jag i Lund, lagar mycket mat och har ett stort behov av att läsa amerikanska matbloggar som specialiserar sig på asiatisk snabbmat, och nej det är inte så snävt som man kan tro : ) / Eric

Björn sa...

Hej, kom hit via någon matblogg och det var dina ankbröst (hi-hi) som tände lågan. Dom förgyllde en fredagkväll i början av mars och blev ett litet minnesvärt äventyr i sig. Jisses vad jag låg i...

Eftersom du också gillar att ta ett järn och för den roliga och inspirerande läsningen måste bloggen bevakas (RSS). Fortsätt för guds skull att skriva och skål på dig (vi tar väl Lagavulin).

Anonym sa...

Här är en annan matnörd och matbloggsberoende tillika kvartsalkoholist som pimplar Champagne mest hela tiden. Lever i exil i Boston och forskar vid Harvard. Hittade hit för bra länge sedan via någon av alla bloggar jag läser, möjligtvis Lisas. Gillar din stil och de frekventa uppdateringarna och har funnit inspiration för ett antal måltider. Om jag sedan följer dina recept ska vara osagt, har en förmåga att alltid modifiera recept hur bra de än kan verka! Detta är första gången någonsin som jag kommenterar ett inlägg på någon matblog, ever.
a

Tone sa...

Jag är en 27 årig student som läser din blogg nästan varje dag, tycker att det du skriver inspirerar and I just love din inställning till mat och alkohol!!

izza sa...

Hello! Mig vet du ju lite om redan. Hittade nog till din blogg när jag sökte på matblogg. Det var din blogg som fick mig att börja matblogga och komma in i mat(blogg)missbruket, som någon ovan skrev så fint ;)

Jag tittar in här minst en gång om dagen för att se om det hänt nåt (tillhör min morgonrutin tillsammans med frukosten).

Jag tycker det du skriver är roligt att läsa!

Louise sa...

Jag hittade till din sida från Lisa och blev fast. Du skriver underfållande, intressant och inspirerande. Jag brukar ofta laga antingen efter dina recept eller inspireras av dem. Jag tittar in flera gånger om dagen och hoppas alltid att det ska vara nya inlägg.

Stellan sa...

Jag har ju kommenterat förr, men här känner jag att det behövs lite snubbar för jämlikhetens skull. Hittade nog hit via Bloggtoppen eller Bloggportalen första gången. Håller med alla andra: Du skriver kul, kompetent och lagom personligt. Sluta inte, för allt i världen!

helena sa...

Jag hittade dig nog via Lisa och jag läser flera gånger i veckan, oftare om jag har mycket jobb. Du skriver bra och underhållande, har distans och humor. Jag gillar matbloggar och tycker att din är en av de absolut bästa. Själv har jag inte tid och energi till att laga den mat jag skulle vilja, men din blogg är som fönstershopping.

Sara sa...

Hittade hit någon gång för längesen i mitt vilda letande efter bra matbloggar - och din är favoriten!
Älskar mat och att laga mat. Har inga vänner som delar det intresset med mig - så jag delar mitt intresse med en okänd bloggare - dig ;)
Sen verkar vi så sjukt lika att jag ibland blir skrämd... ibland är det synd att allt bara är bokstäver och inte på "riktigt".
Fortsätt laga mat så jag kan inspireras!

Märet sa...

Ja, vem vet hur det gick till att hamna här, men nu har det blivit en vana att mot slutet av arbetsdagen titta in på din blogg och kolla läget. För det mesta är det mycket inspirerande, vilket verkligen behövs. Jag gillar verkligen att laga mat, men tappar allt som oftast sugen när unghögen bara vill äta spagetti med ketchup.
Jag är en 46-årig musikjournalist i Umeå med 5 barn, en man och en hund. Det är underbart att titta in i en annan människas liv ibland.

Björn sa...

Tja, du vet ju vem jag är... men att det var via Lisa jag hittade bloggen kan ju ändå vara värt att nämna.

lina sa...

Jag minns inte riktigt hur jag hamnade hos dig, men jag tror det var via en annan matblogg.
Återkommer dagligen och kikar och är själv väldigt matglad och matintresserad.
Förresten så heter jag Lina och är 24 år.

Anna sa...

Hamnar här varje dag. Ibland flera gånger faktiskt...
Har provat en del av de recept du bidragit med och är mkt nöjd.
Vet inte hur jag hamnad här men säkert via någon annan blogg. Glad i allla fall för att jag "hittade dig". Fortsätt blogga och ha det bra. Hälsningar från Anna i Uppsala.

Camilla sa...

Jag tittar in dagligen, du har mycket trevligt att komma med! Tack för en kanonbra blogg, fortsätt så! Kramar

Basse sa...

Helsingforsare som själv lagar mycket mat och bloggar om det ibland. Jag borde dock ta mera foton och skriva mer utförliga recept...

Anonym sa...

Kommer hær ofta (typ 3-5 gångar i veckan) før inspiration. Tycker vældigt mycket om bloggen som den ær nu.

Annica sa...

Jag läser flera matbloggar varje dag, och din är definitivt en av de bästa! Sedan jag provat ditt hoummusrecept är jag dessutom helt övertygad om att du vet vad du pratar om. Har nyss övervunnit min prestationsångest och börjat blogga själv, om mitt liv som doktorand på väg mot disputation och allt jag tycker är mycket roligare än jobbet, bla mat!

Jenny sa...

Jag heter Jenny och är vegetarian sedan flera år. Läser i princip bara vego-matbloggar och så din då! För det mesta väldigt inspirerande och alltid underhållande. Tack för det!

Christina sa...

Jag vet faktiskt inte hur jag hamnade på din blogg första gången, men jag besöker den stadigt. Det jag gillar bäst är att du är så jordad i din matlagning, verkar gilla rejäla råvaror utan krusiduller. Och skriver humoristisk.
Som någon annan skrev så var ditt homous-recept helt fantastiskt. Jag har aldrig gillat Tahina på burk, ngt unket över det hela, och nu ikväll har jag istället rostat oskalade sesamfrön. Vilken skillnad! Så nötigt och gott. Jag hade inte ens en aning om att de fanns att köpa, oskalade sesamfrön. Jag är klart imponerad av dina kunskaper.
Minns att du skrev om provencalska crepes för länge sedan, gjorda på kikärtsmjöl. Jag bor på vischan och har inte lyckats få tag på mjölet någonstans. Kan du tipsa om något ställe i Sthlm t ex som säljer det?

Friked Gnusson sa...

Well hello, vad du är populär då!

Minns inte längre hur jag hittade hit, men inspirerades till en början av dina smittande recept, sedan insåg jag plötsligt en dag att du och jag gick på samma skola och faktiskt en gång har.. ja, du vet... Jag var alltid lite smått avundsjuk på Oscar och det är kul att se att du fortfarande är den coola och intelligenta tjej du var redan då. Nu när förtjusningen över upptäckten om vem du egentligen är har lagt sig lite är det återigen ditt genuina och osnobbiga matintresse som lockar. Det, och att jag är inte bara kvartsalkoholist, utan... två femtedelsalkoholist.

Fortsätt så!

Gitto sa...

Hjälp, det finns ju ingen chans att jag kan hinna svara på 40 kommentarer så här i ett svep, men tack allesammans! Roligt att ni ville presentera er och hoppas att ni fortsätter läsa min blogg!

Och Gnusson: Varför har du inte gett dig till känna tidigare? Det är ju jättekul att höra av dig igen. Mejla snarast! :)

Anonym sa...

Jeg læser med fra Danmark, og syntes det er en fantisk inspirerende madblog du har.

Tine

Gunilla Kinn sa...

Hej Gitto,

Din blogg är nog den enda mat-dito förutom Lisas som jag läser någorlunda regelbundet – och jag hittade den förstås genom henne.

Vi skulle säkert ha träffats i Stockholm om jag hade haft vett att hamna på Årets Kock-festligheterna i februari eller haft vett att vara i landet i samband med någon Gittogether (fantastiskt namn!).
Jag får nöja mig med bloggen istället – du skriver otroligt stilsäkert: inspirerande vad gäller maten och med stor självdistans, ärlighet och humor vad gäller dig själv. Att du visade dig komma från norra Öland – där jag bor på somrarna – är en extra bonus.

Det där med "matskribentdrömmar" förstår jag egentligen inte – vaddå, du är ju redan matskribent? Det är bara en tidsfråga innan du blir uppköpt av någon som betalar dig arvode...
Tyvärr har jag inte provat något av recepten ännu, men det beror nog mest av allt på att jag det senaste året dessvärre knappt haft lust att experimentera med särskilt många recept överhuvudtaget. Det är nog inspirerande bloggar som dina som trots allt kan ändra på det!

Gunilla

Malin sa...

Jag hamnade på din blogg just ikväll och har plöjt igenom varenda inlägg (under några timmar här på söndagkvällen) men kände att det kändes vettigt att lägga in en kommentar först nu. Hittade dig via Niklas mat för att jag såg det avsnittet och gjorde en mental note att kolla upp länktipsen. Vilken underbar matglädje. Du vågar prova allt sånt som skrämmer mig - typ helstekt kött med termometer och bröd med jäst på fri hand så att säga. Jag är själv en hobbykock och spenderar all min fritid (nåja nästan) i saluhallar och mataffärer och sedan då i köket med en glas vin. Jättekul och inspirerande läsning var egentligen det jag ville säga!