fredag, april 27, 2007

Vindilemma (öppet brev till min granne)

Kära granne,

För en vecka sedan knackade du på hos mig och bad att få låna en korkskruv. Självklart fick du det, jag har aldrig nekat en människa i nöd hjälp. Problemet var bara att du inte kom tillbaka med den. Kanske borde jag förstått hur det låg till när du pekade vagt åt vänster (där det finns 5 dörrar) och sa "Jag bor där". Jag borde listat ut att du förväntade dig att jag själv skulle hämta tillbaka vinöppnaren. Och visst hade jag kunna gjort det - jag är inte oäven - om jag bara kom ihåg hur du såg ut! Nu är det så att jag inte har något vidare ansiktsminne, framför allt inte när jag själv öppnat ett par vinflaskor. Dessutom vill jag inte gärna sitta på vakt i korridoren för att haffa dig och kräva tillbaks korkskruven. Det känns aningen för aggressivt om du förstår vad jag menar.

Jag skulle vilja att du, kära granne, begrundar fotot ovan. Jag köpte nämligen en flaska vin idag i tron att jag hade en korkskruv. Det hade jag inte, som du säkert vet. Alltså återstod bara att försöka lirka upp korken med kniv varpå flaskan sprack och strödde glassplitter över hela köket. Visserligen fick jag så småningom loss korken, men jag känner mig faktiskt chikanerad.

Så ro för helvete hit med min korkskruv, din dumma äckliga ouppfostrade student!

Vänliga hälsningar,
Margit Richert

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte för Djä....t, du har min sympati

Översättarhelena sa...

Men hade du bara en korkskruv?!

Mikael sa...

Du glömde "-jävel" efter student. ;-) Oförskämd odåga är pojkvaskern iaf.

Xtian sa...

Ledsen Gitto, men vi hänger på översättarhelena litegrann här - bara en(?!) korkskruv???? Som van och respektingivande drinkare så trodde jag att du var mer rutinerad än så.

Men vi tycker ändå lite synd om dej + att det är damn ohyfsat att låna korkskruv utan att lämna tillbax.

/Redaktionen

Lisa sa...

Vi får helt enkelt skramla till en ny. Två nya menar jag.

Anonym sa...

jag brukar pressa ner korken i flaskan med hjälp av en penna eller dylikt. det fungerar bra då jag inte heller har någon skruvkork.