måndag, april 30, 2007

Göteborg och kattungar

Helgen i Göteborg var verkligen trevlig. Bloggträffen har redan behandlats hos Stellan, Översättarhelena och Jens, men jag måste få tillägga att jag hade oerhört roligt. Jonas Bergroth visade sig helt annorlunda ut i verkligheten än på bild, men var minst lika trevlig. Stellan hade klämt nageln vid takläggningen och var jätterar. Jens var fantastiskt snäll och talade inspirerat om matlagning med snus (vi får återkomma om det senare). Helena med man var sprudlande glada och rasande roliga. Dessutom förärades jag en ny och urläcker korkskruv när nu min gamla blivit knyckt av grannstudenten. Den går på kolsyregas och jag ska skriva mer om den så snart jag korkat upp min första vinflaska med den (onsdag).

Jag åt dessutom en fantastiskt god döndagsbrunch på Bitter på Linnégatan, och jag hade lätt stått mig hela dagen på allt det jag lassade i mig: amerikanska pannkakor med lönnsirap, bacon, äggröra, pajer, pizzabitar, kokt lax, sill, patéer och allt möjligt. Trots att det strömmade till en hel del folk så var upplägget fräscht och ingenting tog slut. Små fat som byts ofta kräver god logistisk från både servis och kök, men här fungerade det utmärkt! Gå dit!

Just nu är jag helt mosig i huvudet. Jag fick halv solsting igår och har sovit uruselt hela natten. Och klockan sex i morse ringde min då halvt hysteriska syster Claudia. Hennes siames har äntligen fött sin första kull - hela sex ungar! Tyvärr hade mamma Minou inte riktigt begripit vad hon skulle göra med så många ungar och Claudia hade alltså fått nappmata sex hungriga små siameser hela natten. Efter att ha sovit en stund till (jag skäms för att erkänna att jag somnade om) rusade jag dit. Och trots att jag brukar kalla Minou för äckelkatten och inte är så förtjust i siameser tyckte jag att det var de sötaste små liven någonsin... Så hjälplösa! Bild kommer så snart jag vågar störa dem igen.

Strax ska jag åka hem till Öland och äntligen fira min och min mors födelsedag (det har blivit uppskjutet gång på gång).

4 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Jag är hemskt nyfiken på hur vinöppnartestet kommer att utlöpa! Det kan ärligt talat lika gärna bli katastrof som succé.
Brunch på Bitter måste det bli någon gång framöver!

Stellan sa...

Mmm, brunch. Jag blir nästan hungrig igen, fast jag precis grillat och ätit en halv gris eller nåt…
Mycket nyfiken på korkskruven, jag med. Den såg väldigt avancerad ut.

Anonym sa...

I will not concur on it. I over polite post. Especially the title-deed attracted me to review the sound story.

Anonym sa...

Good post and this mail helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.