fredag, april 27, 2007

Gobbagegg*

I svallvågorna av Krubbs ansjovistävling har jag haft ett enormt ansjovissug. Jag halvfuskade och lämnade in min gamla bolognese svedese som ju innehåller ansjovis, så jag fick aldrig min ansjovislängtan stillad. Men en gubbröra till lätt middag igår gjorde susen.

Använd gärna hel ansjovis som du själv rensar och filéar, smaken är mycket bättre. Det går hur enkelt som helst även om du aldrig gjort det förr. Här kan du läsa hur.

Gubbröra
4 personer

6 hårdkokta ägg, hackade
1 liten gul lök, finhackad
5 hela ansjovisar, fileade och hackade
3 äggulor
1 msk ansjovisspad
1 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
lite vitpeppar

Blanda allt i en skål och lägg upp på kavring eller ännu hellre tunt knäckebröd.

*Vad gobbagegg betyder kan ni kanske gissa. Här finns annars en ledtråd.

4 kommentarer:

Elin sa...

Får man hoppas på att det snart dyker upp "vårrecept", dvs kall och snabblagad mat som man kan ta med sig ut i solen?
(För jag som är en vanlig dödlig utan några större matlagningskunskaper vill nog hellre vara utomhus än i köket i vårvärmen.)
;-)

Jonas Bergroth sa...

Aha, själv brukar jag använda grädde i st f råa äggulor som bindemedel. Borde nog testa din variant också. Gubbröra är bland det allra bästa här i världen.

Anonym sa...

Nu blev man sugen på anjovis. Lite picknick med goa röror får det nog bli innan soliga helgen är över. Tack för att du påminde mig om hur gott inlagd fisk är.

http://aplysia.blogg.se/

Anonym sa...

好神拖,料理,幸福,好色,頂好,好事多,好玩遊戲,史萊姆,線上遊戲,A片下載,影城,愛情公寓,貼圖,情色,網站,遊戲,小說,文學,色情,交友,影片,臺灣,小遊戲,論壇,嘟嘟,視訊,小說,言情小說,貼圖,用品,情趣,漫畫,情色網,情色,遊戲,85cc,嘟嘟,網站,18成人,影片,交友,貼圖,圖片,圖片,文章,小說,光碟,微風,影片,漫畫,文學,遊戲,電影,論壇,成人,做愛,aio,小說,聊天室,聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,視訊,聊天,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,免費視訊,交友