måndag, april 02, 2007

Ankpress: del 2

Det var inte ett aprilskämt det här med ankpressen, men jag erkänner villigt att det kunde passera som ett sådant... Men så här ligger landet: min mor utlyste tävlingen, och hon bestämmer vinnaren. Hon har bestämt sig för att det är en ankpress efter att ha sett en liknande bild i en kokbok, och jag kan knappast knata när hon utnämner sig själv som vinnare. Själv var jag rätt tveksam till hennes idé (jag tror mer på citruspress), men om det får henne att hitta ett användningsområde till pressen är jag mer än nöjd - även om det innebär att hon aldrig kommer använda den. Och så var jag förstås lite småkanelad på baginboxen och var villig att blogga om det hela för att få återgå till mitt alkoholmeditativa stadium.

Men i sammanfattning: min mor vill att det ska vara en ankpress: alltså är det en sådan och med det vann hon på ett något lumpet sätt tävlingen. Sanningen ligger hos betraktaren. Hoppas bara hon pressar en ankdjävel nu.

9 kommentarer:

Mamma sa...

Jag tycker du ska visa mer respekt för den som fött och närt dig i så många år :).
Jag vill bara inte acceptera att det är något så simpelt som en citruspress eftersom jag tycker att den inte är tillräckligt funktionell som det (har prövat). Medge att det vore mycket roligare att pressa en liten dunig ankunge i den . . . . Det skulle släppa ut mycket av vår inneboende aggresivitet!

idaida sa...

Jag önskar verkligen att det var en ankpress, då ankpress är mitt favoritredskap i köket, näst efter stavmixern kanske. Inte för att jag äger en, men det är ju en fantastisk uppfinning. Men ska jag vara ärlig i mitt gissande tror jag att det är en potatispress.

MrArboc sa...

Blir inte ankan väldigt arg om man pressar den? Typ som Kalle Anka när han är som värst?

Det hade iofs varit något att se...

Anonym sa...

D e ingen ankpress!
Alla (nu är jag där igen!) vet att det krävs en fruktansvärd styrka för att pressa en anka. Ankpressen har alltså en gängad stång samt ett stort vred: man vrider och vrider och pressar sakta och omständligt saften ur (den tillagade!) ankan.
Grejen som far din fyndat anser jag vara en citruspress, jag har en likadan och använder den som sådan. Tanken att pressa ankor i den skulle inskränka sig till ankungar med hänsyn till grejens storlek - det är ju absurt!

Lagers tabberas sa...

Det är en blåmespress.

Oskar sa...

-> Anonymous: Tillagad??? Och det säger du nu...

Jessika sa...

och varför skulle man pressa en anka när man lika gärna kan koka skrovet?

Andreas sa...

Jag är på mammas linje. Jag tror det funkar med ankungar, och så här till påsk kan man festa till det och pressa några fjuniga kycklingar och undersöka hur de låter.

Motvind sa...

Herrejävlar !
Jag hade kunnat svaret redan när jag var runt 4-5. Va fan ere med folk idag? Potatismos kommer från kokt, pressad potatis, med en klick smör och kanske lite grädde eller mjölk,
INTE från ett paket med stärkelsepulver.
Må fan ta snabbmatsindustrin! Dem har sabbat en hel generation.
Å så undrar folk varför de blir feta !!

En ankpress :D Ena jävligt små ankor i så fall :)