Bretagne-bryderier
Min mor ska till Dinan i Bretagne i början av mars. Mot att jag bjuder henne på middag kvällen innan avfärd har hon lovat att köpa med sig en matvara åt mig. Men vilken? Hjälp mig, gott folk!
Min mor ska till Dinan i Bretagne i början av mars. Mot att jag bjuder henne på middag kvällen innan avfärd har hon lovat att köpa med sig en matvara åt mig. Men vilken? Hjälp mig, gott folk!
Skrivet av Gitto klockan 10:48
Etiketter: ingredienser, mamma
2 kommentarer:
De har en jätte fin marknad i Dinan!
När jag bodde en natt i en lite by utaför Dinan fick jag med mig 3 kg heminlagda små gurkor. Super goda, men tunga att bära! Jag fick hem dem och det var heltklart värt besväret!
Bretagnes grej förutom crêpes är ju saltat smör, men det kan ju vara lite svårt att frakta. Annars finns det säkert kaninpaté på burk, det är ju jätte gott!
Ostron hör ju till Bretagne men varför inte en flaska pommeau som egentligen hör till Normandie men är en väldigt god aperitif. Här kan du läsa mer om hur den görs och hur den dricks. Ett par nya normandiska bekantskaper
Skicka en kommentar