fredag, februari 09, 2007

Fredagslunch deluxe

Det blir inte bättre än så här utan sex eller knark inblandat. Rosas ostgrillare på nötkött, sidfläsk och fullspäckad med stark god ost - ingen jäkla hushållsost här. Skippa smakdödaren ketchup till och satsa på en riktigt god, grovmalen senap i stället.

Att dricka Penfolds Rawson's Retreat till känns inte mer än rätt. Bra korv tarvar bra vin.

9 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

De senaste tio minutrarna har jag varit runt på många olika sidor och överallt stöter jag på bilder av korv och korvhyllningar och hemma hade vi tänkt göra "sai grog" ända tills vi kom på något annat.
Istället ger jag några minuter till att hylla falukorven på min blogg, inget mot rosas ostgrillare ikan jag tänka, men ändå lite beroende på.

Anonym sa...

Jaja, det är bra att du lever livet, men vissa tar det mer allvarligt och tänker på den stångkorv man kunde köpa i stockholmstrakten förr i tiden. Vad är väl småländska isterband eller ens Rosas korv mot det. Möjligen är stångkorven överträffad av äkta pölsa! Ingen liknelse med burkpölsan ni levde på under åttiotalet när jag låg på BB jämt.
Men varför har du ingen frågelåda, typ jag har just köpt ett och ett halvt kilo högrev - vad göra? Det är allvar det - och kom inte med någon kalops, inte ens med bacon - det uppskattas inte till fullo av dina kulinariskt efterblivna bröder.
Undertecknat
En allvarlig mamma

Pelle sa...

inget ont om korven nu, jag uppskattar en god korv precis lika mycket som den näste, men...

men allt blir så fantastiskt gott med Rawsons Retreat, åt precis en "värm-i-ugnen"-pizza, det smakar klister men med lite av penfolds livsvatten blir det till en herrlicher fest!

ska precis påbörja gnarly head nu, får se om den håller måttet :) men med tanke på det redan nu rikliga intaget hade no liebfraumilch från självaste rheinlady smakat gott, aja... strunt samma som man säger!

Lagers tabberas sa...

Stångk-orv=felriktat liehandtag

Louise sa...

gittos mamma: gör gästbloggar-jens högerrev, den har jag just gjort och ätit. den blev god efter att jag kommit på att man måste salta maten! Nu vet ju inte jag åldern på bröderna men bröder brukar ju gilla porter (jag rekomenderar Carnegi, det fd göteborgsmärket som håller fanan högt)!
men det bästa med middagen var nog ändå efterrätten, fruktsallad baserad på fyra frukter: pamelo, avokado, äpple och päron. Till det citronsorbet utrörd med yougurt.
till chipotlen och högerreven var det väldigt gott med det rökiga vinet Porcupine Ridge (som dessutom har en väldigt tilltalande etikett).

Siri (lillasyster) sa...

Korv är äckligt!

Jens sa...

Louise: "gästbloggar-jens HÖGERrev"!! Hahaha!! Smickrande men framför allt jätteroligt!! Nog för att min kompis sa att jag ser ut som "en ekonom på afterwork" på min bild men så värst höger är jag inte...

Louise sa...

jag borde skylla på vinet jag hade druckit innan jag skrev inlägget men tyvärr kan jag inte göra det för jag har verkligen trott att det hetat högerrev, pinsamt! jag har funderat över om högerreven bara satt på den högra sidan på kossan men jaha högrev var det såklart. jag kanske borde lära mig att läsa ordentligt!

Jens sa...

Menade inte att låta snorkig men det lät bara så himla roligt!