söndag, februari 25, 2007

Glasögonförbannelsens helg

Den här helgen har en glasögonförbannelse vilat över oss. I fredags satte sig Magnus på sina bågar och knäckte ena skalmen. Det gick lätt att byta ut till en liknande hos optikern, så ingen skada skedd förutom irritationen i det hela.

Idag knäckte jag bågen vid näsroten med följden att ena glaset trillade ur. Det är lagat (av händige Magnus förstås!) med sådan där brun härlig packtejp och jag ser jättebra. Förutom den där stora bruna blaffan som hela tiden inkräktar på mitt vänsteröga, förstås. Dessutom råkade jag gå iväg till jourlivset med glasögonen på som ett annat miffo. Jag kom på det i samma ögonblick jag kom in i butiken och lyckades 1) smuggla ned de i$nkriminerande glasögonen i kappfickan 2) studsa runt som ett flipperspel mellan hyllorna p g a min bristande syn och 3) inte hitta kortet när jag skulle betala. Men jag slapp i alla fall skammen.

2 kommentarer:

Jessika sa...

kul. inte. Anledningen till att jag har tre par glasögon. Två hemma och ett par på jobbet. Efter alldeles för många missöden som när systerdottern vred ett par till fullständig oigenkännlighet plus att jag tar av mig dom ibland och så whoops, jag ser ju för fan inget.
Fixade nu eller?

Gitto sa...

jessica: Dessvärre går det nog inte att fixa dem eftersom det kräver att man byter ut hela bågarna, alternativt löder ihop dem på något sätt, och nya bågar och glas har jag verkligen inte råd med... Men tack gode gud att jag har linser iaf.