måndag, februari 05, 2007

Sammanfattning av helgen

Jag har alltid haft svårt för summeringar, framför allt om det är av en sådan händelserik helg som denna. Men två höjdpunkter måste i alla fall lyftas fram:

Middag och drinkar hos Björn och Maria på lördagen var ett fantastiskt nöje. Förutom vanlijcosmon fick jag en bouef bourgignon som fick mig att glömma att jag redan ätit middag - så god var den. Dessutom kanel- och äppelglass och grappa samt lite annat smått och gott. Men framför njöt jag av det mycket trevliga sällskapet. Bland annat avhandlades sabreringstekniker - bara en sådan sak!

På söndagen vankades middag och vin hos min vanvettigt charmerande vän Pelle och hans rara syster. Pelle påstår sig vara dålig på matlagning (vilket jag misstänker beror mer på bristande kökssjälvförtroende än faktisk oförmåga), så därför stod jag för fiolerna. Små pizzor à la minute där var och en själv bestämde pålägg och mängd. Enkelt och mycket gott. Dessutom hade vi så trevligt att jag för allt i världen inte ville åka därifrån - framför allt inte som det fanns mycket vin kvar att dricka upp när vi åkte vid åttatiden. Men det tar vi nästa gång.

Eftersom Pelle är en skicklig jägare - men enligt egen utsaga inte lika skicklig viltkock - fick vi med oss stora mängder vilt: vildsvinsstek, älgfärs, älgstek och älgbiffar. Tack Pelle! Ett särskilt tack till Pelles mor (som jag vet läser min blogg): fortsätt skicka med Pelle kött så ska jag se till att han lär sig vad man kan göra av det.

I kväll vankas älgfärsbolognese, för inte kan man väl missa Lisas tävling? Jag har en hemlig ingrediens som kan hjälpa eller stjälpa grytan helt, beroende på hur den beter sig tillsammans med de andra smakerna. I bästa fall kan den lyfta grytan till oanade höjder, eller så ger det bara en konstig bismak. Det återstår att se.

7 kommentarer:

Soffan sa...

Hmmm. Vad kan den hemliga ingridiensen vara? Lingonsylt? Getmese?

Gitto sa...

soffan: Att ingrediensen är hemlig i nuläget beror mest på att om den visar sig vara äcklig i bolognesen så kommer jag aldrig avslöja den. På det viset slipper jag bli häcklad för mina halvkonstiga kombinationer.

Soffan sa...

Äsch. Bjud på dig sälv. Minns att Lisa delgav sina läsare att mandelmassa och parmesan inte var kompisar. Hon hade testat. Huga.

K sa...

Skaru ha lotosrot i bolognesen?!!

Pelle sa...

det är jag som ska tacka för det utomordentligt trevliga sällskapet och de goda pizzorna!

din köttfärssås (ja, jag har alltid kallat det så) verkar ju väldigt god!
jag håller på att utarbeta en plan för att få städerna kalmar och lund att närma sig lite, för med tanke på allt rödvin som var kvar i söndagskväll blev inte måndagen så bra hehe, men har man rödvin så är det svårt att inte dricka det... men men, både du och magnus är vansinnigt välkomna tillbaka!

ha det så bra och hälsa magnus!!

Gitto sa...

pelle! Köttfärssåsen är ju inte ett dugg svår, så passa på att göra den nästa gång du får älgfärs. Eller kör på blandfärs eller vad du vill! :)

Kalmar och Lund borde ligga bra mycket närmare varandra, vi måste ordna det på något sätt!

mamma sa...

Synd att du inte var hemma och hjälpte till när jag stod och gjorde mina 25 småpizzor till Siris 11-årskalas. Och sen kom det ungar som sa att de redan hade ätit och inte skulle ha något . .