onsdag, februari 07, 2007

Chez ma soeur sur les toits*

Magnus skulle till Älmhult idag, så jag passade på att dra till syrrans nya taklägenhet. Mitt i centrum, med en underbar terass. Vänta bara till sommaren...

Pepparbiff och förfest stod på menyn, eftersom Claudia skulle hemmafesta med sin vän Emelie. Biff inhandlades, liksom rödvin, kalvfond, potatis och färsk rosmarin i stor kruka (sån som förväntas leva vidare alltså, inte den med ett halvt glas jord kring rötterna):

Claudia: Men, den är ju färsk... Det är ju värsta barren! Det kan jag ju inte ha i maten?
Jag: Det är ju mycket godare! Det är bara att klippa ned dem i såsen!
C: Klippa ned, jag vill inte stå och klippa ned. Tänk om de inte är goda?
J: Åh! De smakar ju mycket mer, de mesta smakerna försvinner ju när de torkas!
C: Öäääh, mer? Men då kanske det inte smakar som rosmarin på burk ju? Det är ju det jag gillar!
J: Ta den här nu och håll käft, jag tänker inte låta dig äta vad som helst.
C: Bara för att jag gillar pulvermos...

Någon kommer uppenbarligen bli mättast... Jävla konsum som inte kan packa två jämnstora biffar med varandra. I stället för att diskutera vem som hade störst järnbehov bestämde vi oss för att dela båda biffarna efter stekning. Rättvist värre.

Jag hade med lite indonesisk svartpeppar till pepparbiffen. Klyftpotatis. Lite torrsaltat stekfläsk knaperstektes som topping. Dao Primavera fick gästspela i den väldigt enkla rödvinssåsen som jag inte orkar recepta idag. Ni vet ju hur man gör...

Inga grönsaker, bara kött, potäter och sås. Öländskt värre. Fast vi klippte ju faktiskt rosmarin på.

Claudias onda siames Minou har någonting emot mig. Här försökte hon äta upp min pepparbiff och ge mig onda ögat samtidigt. Jävla katt...

... men trots att hon är gravid med kanske fem cirkus hasselnötsstora kattungar festade hon gärna loss på Claudias white russian. Hoppas de slipper månansikte bara!

"Häng upp mina blöta kläder, snälla Margit!". Visst kan jag göra det! Alla underkläder fastnade fint i fönsterlampan.

När Claudia duschade hade jag lite tid över att fota mig själv i hennes spegel. Lägg märke till den ganska manierade handen som ser ut som den gör för att den döljer kameralocket. Men bilden var så rolig att jag inte kunde låta bli att bjuda på den...

Så här såg det ut i diskhon när jag lämnade den. Men å andra sidan betalade jag både biffen, rödvinet och potatisen. I'll be damned om jag dessutom diskar!

När jag var på väg ifrån Claudia kollade jag min mobil: "16:43 Från Älsklingen: Hej, jag åker till Älmhult i morgon i stället. Köper någonting värmande, laddar ned någonting trevligt och väntar på dig. Ingen brådska bara". Hoppsan.

Så här såg det ut på väg hem.

Och så här. 3 dm snö på mindre än 24 timmar. Jag går INTE ut i morgon.

*Jag kan alltså knappt ett ord franska, så är det fel så får ni antinge rätta mig eller ursäkta mig.

6 kommentarer:

Jessika sa...

Margit -- du är för himla rar gumman :).

Jonas Bergroth sa...

Men alltså, känner man någon smak av rosmarinen när man äter pepparbiff?

För övrigt är jag avundsjuk på alla som har snö. Göteborg är fullständigt kalt.

Jessika sa...

Jonas, du kan få vår. Två decimeter sedan igår och det yr nåt förbaskat. Fyra trafikolyckor på två timmar.

claudia sa...

alltså, du felciterar mig ju totalt! jag kan inte finna mig i vad som helst. jag har inget emot att klippa barr - skulle det vara gott med tallbarr hade jag utan vidare klippt ner dem i maten, saken var ju den att jag inte ville att det skulle smaka annorlunda än torkad rosmarin. jag kan ju inte säkert veta att jag tycker det smakar godare med färsk, bara för att färska örter anses göra det. och bara för att du säger det! förstår du, gittoliten?

Björn sa...

Claudia & Gitto: Är alla blivande kattungar paxade? Jag kan nog tänkas vara spekulant annars. Trots äventyren
med vår lånade katt...

Ondskan sa...

Otroligt vacker katt. Jag blir helt sugen. Men taxen skulle nog vara dum mot den stackaren. Och om du ville skriva hos min syster på taken så var det helt korrekt franska. Annars fel.