måndag, februari 12, 2007

Humor på låg nivå

Efter 2 liter cola/cola light var (en söndagsexcess vi gärna unnar oss) får man en lätt märklig humor. Improviserade djurordvitsar är bara bra klockan ett på natten när man är halvvägs in i drömmarna. Allt från riktigt de usla:

- Vilket djur får man stötar av?

- El-efanten!

till de rent absurda:

- Vilket djur håller ett öga inuti osten?
- Koll-i-brien!

Men då och då glimtade det till av ren genialitet:

Vilket djur är brand_ult?
Orang-utan-g!

6 kommentarer:

Jessika sa...

Du är säker på att ni inte hade spetsat den där colan men typ rom?
;)

Pelle sa...

"- Vilket djur håller ett öga inuti osten?
- Koll-i-brien!"

den är ju bäst! jag och min syster skrattade tills vi grät... bra jobbat! :)

Gitto sa...

jessika: Haha, I wish! Jag tror åratals halvalkoholism har mjukat upp hjärnan permanent på mig...

pelle: Bra att ni också har dålig humor!

Anonym sa...

"Orang-utan-g"... Ha!

Dålig humor vid rätt tillfälle kan vara den bästa! Kan inte många djurvitsar, men den där ramsan om bananflugor (fruit flies) fick mig att skratta hysteriskt första gången jag hörde den:

"Time flies like an arrow, fruit flies like a banana..."

Gitto sa...

kråkan: Jo, framför allt när man verkligen anstränger sig för att skapa dålig humor... Vi skrattade verkligen så att vi kiknade - inte åt skämten i sig, men åt att vi tänkte så hårt bara för att få fram så dåliga vitsar (vi kom på dem själva efter att vi klarat av de klassiska "går-illa", "tiger" och sådana).

Jag skrattade också högt åt fruktflygeramsan nu, hade inte hört den förr! Apropå fruktflugor, har du läst boken "Time, love, memory" av Jonathan Weiner om Seymour Benzer och hela fruktflugeforskningen? Annars är jag villig att skicka den till dig, för det är en oerhört intressant bok!

Anonym sa...

Jag har hört talas om den boken... Förmodligen av någon föreläsare skulle jag tro. Man har ju fått rätt mycket Drosophila melanogaster genom utbildningen :)
Tyvärr är jag enormt och skamligt dålig på att läsa facklitteratur (även mer populärvetenskaplig sådan)... Faktum är att jag blivit ganska dålig på att läsa överhuvudtaget å det sistone! :(

Men det leder till en annan fråga. Jag var alldeles nyss på vägg att skriva något elakt om s.k. "magisk realism" på bloggen - men sedan kom jag på bättre tankar. Jag tänkte att du kanske hade några bra tankar om just vad som utgör "charmen" med den genren - för jag har mycket svårt att hitta den... Har för mig att du läst en del? (Det där kanske lät lite mer anklagande än jag menade det - men allvarligt, jag har fått någon slags grej mot det och borde verkligen försöka lära mig bättre...)

Ehem. Fast det här kanske inte är riktigt rätt plats... :)