fredag, november 24, 2006

Kakbak!

Idag behöver jag comfort food. Således puttrar en gammal hederlig portergryta på spisen, och i durkslaget ligger nätta små brysselkål och väntar på sin tur i rampljuset. Men mer om det senare i kväll!

Jag knaprar just du på en white chocolate chip cookie med mandel och citron. Den är underbar! All sliskighet försvinner som genom ett trollslag om man river ned lite citronskal i degen. Eller ja, inte all sliskighet, men en hel del.


Receptet är en omarbetning på ett gammalt konsumrecept:

White chocolate chip lemon cookies
20-24 stycken

200 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
rivet skal av en citron
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
100 gram vit choklad
150 gram sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, citronskal och socker pösigt i en skål. Blanda sedan mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål och blanda sedan ihop det med smör-sockerblandningen. Hacka choklad och mandel grovt och rör ned det i smeten. Rulla till bollar, ca 2,5 cm i diameter. Lätt dem inte för tätt på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

jag är så hungrig! har du något mirakelrecept i lager på där de enda ingående ingredienserna är riven ost, en gnutta ketchup, en handfull hasselnötter samt två mindre aptitlga palsternackor? det är kris. jag svälter. gärna ett kakrecept.

Gitto sa...

Hehe, kakrecept blir nog värre! Men Skär palsternackorna i bitar, koka dem snabbt, lägg dem i en ugnsform, strö över hackade hasselnötter och ost och släng ketchupen. Gratinera ett tag i ugnen. Det är i alla fall mat! Eller sälj din själ på ebay och köp hämtpizza för pengarna!

Anonym sa...

Tack! Själen är tyvärr redan såld. Fick ett halvt paket fickvarm läkerol och ett tugummi för den. Begärde från början minst en halväten kebab men killen bakom konsum var stenhård. Jag ångrar mig nu. Dessutom tror jag att nån redan hade sugit på läkerolen och lagt ned dem i asken igen. Fan... Vilket nedköp.

Anonym sa...

Shit vad fuskigt, nu blev jag ju sjukt sugen på kakor. Men hur ofta bakar jag? Nä, rätt sällan.