onsdag, november 22, 2006

Min förrädiska kyl

Jag vill så gärna laga någonting gott idag, men både kyl och skafferi är på uppehällningen. Problemet är inte att jag saknar mat, nog skulle jag kunna gräva fram en bit lamm eller lite köttfärs ur gömmorna. Problemet är djupare och nästintill olösligt: jag saknar basvaror. Jag saknar matfett av vilket slag som helst, jag saknar potatis, krossade tomater, mezeyoghurt, lök, vitlök, örtkryddor, jäst... Jag saknar alla de där små sakerna som gör att det går att skapa en maträtt. Och eftersom jag inte är ett fan av vare sig atkinsdieten eller studentspagetti (jag har i och för sig inte ens ketchup) står jag som ett handfallet fån och glor in i kylen. Öppnar. Stänger. Öppnar igen. Nähä nä, det hade visst inte trollats fram några nya roliga ingredienser sedan jag sist öppnade.

Jag funderar på att gå hem till min mor för en dos moderlig kärlek, näring och omhändertagande, men risken är att hon motar mig i grind med orden "Va? Ska du OCKSÅ äta mig ur huset?" i och med att min syster var där och åt igår.

Men på fredag får jag pengar igen!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Samma sak här. Förutom att kylskåpet är så pass fyllt att jag klarar mig till den gyllene fredagen :).

Ilva sa...

Det är fruktansvärt när det är så, jag lider med dig!

Märta sa...

Varför gör man så där egentligen. Det händer ju varken något i kylskåpet eller i huvudet på en mellan varje öppning. Lika tomt på bägge ställen, om man säger. Men man kan ju alltid äta mackor?

Anonym sa...

PS: Om du bodde närmare så vore du välkommen på middag. Kyckling Korma. DS

Gitto sa...

Jessica: tack för inbjudan! Det värmer även fast jag bor lite för långt bort... Har du kommit igång med lite indisk matlagning nu alltså?

ilva: nu känns det bättre, dels av alla snälla kommentarer, dels för att min inte lika panka pojkvän dök upp med en flaska onsdagswhisky! :)

märta: ja, det är nog just för att man är så tom i huvudet som man står så där. Jag kan inte tänka en enda vettig tanke när jag står så.

Oskar sa...

Här lagas ikväll din pizza med chevre, bacon och mejram. Finns till dig och pojkvännen också.

Lisa sa...

Synd att vi inte är grannar! Vår kyl och frys är överfulla eftersom jag har ett maniskt behov av att testa nya grejor. Och får en massa varuprover hela tiden.

Gitto sa...

oskar: vi löste det hela med takeaway-thaimat från restaurangen på hörnet, men tack ändå!

lisa: Ha, passa dig! Jag har bestämt mig för att flytta in i ditt hus bara för att dra nytta av din fulla kyl! :)

nyckfull.net sa...

inte ens ketchup? låt bli ketchupen om du vill vara trovärdig!

Anonym sa...

Inget fel på ketchup om man gillar ketchup...

Gitto, imorgon är det pengar :).
Jag har tagit mig an indiskt men det där med en kokbok är mer komplicerat än jag trodde, eller inte eftersom Indien likt Kina är så regionalt. Jag är inte så förtjust i väldigt stark mat så jag tror att jag ska hålla mig till nordindisk cuisine. Ska leta lite. Jag tar gärna den där veggo-boken. Jag mejlar min adress till dig. Jag har en annan veggo-bok, väldigt kul, Silk Road Cooking. Vegetarisk matlagning längs med Sidenvägen, från Italien till kina.