måndag, november 20, 2006

Lycka

En varm famn. Omhändertagen, omhållen och nedbäddad. Sval hand mot pannan.

"Jag vet vad du behöver... Varm glögg. Cognacsspetsad."

Allting pekar i samma riktning: jag har världens bästa pojkvän. Glöm kycklingsoppa, när man är förkyld är det glögg som helar.

9 kommentarer:

Xtian sa...

jag som alltid trott att det är en liten(pytte) påse blandat godis, en Knasen/91:an/Acke och en skål glass som funkar.

Men det kanske är glögg?

/Krya på dig eller "Cry on you" som det heter på engelska

Oskar sa...

Xtian, Xtian. Så sött. Förstår att din mamma brukade köpa just de där sakerna till dig då du var liten och sjuk. Men menar du att du fortsatte med den huskuren även efter artonårsdagen? :)

Min Gammelfarmor brukade ibland tvinga i mig "emsermjölk". Ni vet kanske att det finns emserpastiller att köpa? Detta är förlagan. Emsersalt (fråga mig inte) som blandas i varm mjölk. Smakar som....varm mjölk...med salt i. På sätt och vis fungerade det. Jag blev mycket sällan sjuk i min gammelfarmors närvaro. Nej, då föredrar jag min pappa, doktorns, huskur då han fick influensa 1974. Han beställde från apoteket följande varor: En liter medicinsk cognac, 100 tabletter aspirin. Allt hemkört till dörren! Det var tider det *nostalgiskt skimmer*.

Rollx sa...

Javisst minns man när man var ett litet knott och var sjuk. Min skapare (pappa), kom alltid med en serietidning och lite glass. Det var tider det !.

Gitto sa...

xtian: glöggen hjälpte faktiskt, även om godis och en serietidning (helst ett helt modesty blaise-album) hjälper fint det med!

Oskar: emsermjölken låter vedervärdig, jag förstår att du höll dig frisk i närheten av henne. Din fars recept låter däremot underbart, det är PRECIS rätt attityd! Och nu har jag fått belägg för mina teser, din far var ju läkare, så hur skulle han kunna ha fel?

rollx: min mamma kommer fortfarande med glass och serietidningar när jag är sjuk. Och mikropizza, treo och annat smått och gott. Hon är en klippa!

Xtian sa...

oskar: helt sjukt, dina o mina planeter måste korsa varandra. Idag stod jag o tirttade på emsertabletter som jag inte har sett på år och dag. Och nu din huskur. Märkligt. Mycket märkligt.
Jag har ett svagt minne av bruna halstabletter (nån Dr.XXXX) i varm mjölk. Smakade vedervärdigt.
Och ja, vaddå efter 18-årsdagen. Funkar det så funkar det. Bara lite svårt att få tag i Knasen these days... Inte riktigt säker på hur du menar. Du som är av läkarsläkt måste ju veta om man kan skriva ut Knasen, en halvliter GB tresmak och en påse blandgodis på recept?

Oskar sa...

-> Gitto: Modesty Blaise var en höjdare att få hem då man var sjuk. Agent X9. Det var tider det. Jag var hemligt kär i henne förresten. Jag är säker på att det var åtminstone lite besvarat. Trots att jag bara var 10 år. Och så till cognacen. Alkohol är helt klart hostdämpande i vart fall. Kan man ju ha som argument för sig själv :)

-> Xtian: Märkligt med denna emser-deja vu. Är detta ett tecken måntro? Och på vad i så fall? :) Osäker på om Knasen går att skriva ut på recept. Ovanliga läkemedel brukar som regel ändå alltid tillhandahållas av apoteket Scheele i Stockholm. Kolla med dem. Och till sist en kommentar om GB tresmak. Jag är ju inte uppvuxen i Sverige (vi käkade Valio-glass, gott!). Men är det bara jag som alltid tänker "träsmak" då jag hör den glassen nämnas? Hade inte man som reklamare idag varit tvungen att begå harakiri efter en sådan fadäs?

Gitto sa...

Oskar: Jag identifierade med Modesty Blaise, trots att jag var en tjock glasögonorm som inte ens kunde göra en volt på gymnastiken. Men oh! eskapismen! :)

xtian: Jag ska leta upp några gamla Knasen på mina föräldrars vind och skicka till dig nästa gång du drabbas av en förkylning!

Anonym sa...

Emsersalt är väl på ett ungefär samma sak som samarin, åtminstone har det samma syfte. Om man nu känner för att plonka ner nåt sånt i varm mjölk... jag skulle själv ta cognacen.

disa sa...

好神拖,料理,幸福,好色,頂好,好事多,好玩遊戲,史萊姆,線上遊戲,A片下載,影城,愛情公寓,貼圖,情色,網站,遊戲,小說,文學,色情,交友,影片,臺灣,小遊戲,論壇,嘟嘟,視訊,小說,言情小說,貼圖,用品,情趣,漫畫,情色網,情色,遊戲,85cc,嘟嘟,網站,18成人,影片,交友,貼圖,圖片,圖片,文章,小說,光碟,微風,影片,漫畫,文學,遊戲,電影,論壇,成人,做愛,aio,小說,聊天室,聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,視訊,聊天,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,免費視訊,交友