fredag, november 17, 2006

Gammal mat

Jag hade en gång i tiden en pojkvän som inte stod ut med att titta på kokboksfoton. Speciellt inte gamla bilder. Varför? Jo, maten var ju gammal nu! Föga förvånande tog det slut mellan oss, och vi har inte haft kontakt sedan dess. Annars skulle jag definitivt ha mejlat honom en länk med den här sidan, bara för att jävlas (säg ingenting till Lisa, hon tror att jag är snäll!).

Den här bilden är min absoluta favorit, speciellt tillsammans med kommentaren! Mmm... kyckling ikväll, älskling?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag samlar på husmoderns presentböcker. Väldigt roliga att ha som tidsdokument. Jag har Bullens kokbok också, den är fortfarande aktuell, må så vara att språket är ålderdomligt.

Gitto sa...

Jag samlar också på gamla kokböcker! Det är väldigt intressant läsning. Min favorit är Nancy Sandströms kokbok från 1946 "genomsedd och utökad av Thora Holm". Den innehåller bland annat recept på stekt hjärna - men också mycket användbart!

Anonym sa...

Stekt hjärna uppgår lätt i sina atomer p g a den höga fetthalten. Fråga inte hur jag vet ;).

Oskar sa...

Eh...hur vet du, Jessica? :)

Gitto sa...

Usch, ingen mer hjärndiskussion på min blogg! Jag vet att det var jag som startade den, men jag är bakis och mår illa av blotta tanken. :)

Anonym sa...

På franska heter hj... ja, det nu förbjudna livsmedlet, cervelles och det består av en ganska hög andel fett, av 85 gram cervelles från kalv så är 14,2 gram fett.

Det här var innan galna kosjukerädslan bröt ut och jag gick en kort weekendkurs i matlagning.
Om man bräserar cervelles på för hög temperatur så fräser det i stort sett till och så ja, inga cervelles kvar.
Förutom att konsistensen var lite underlig så har jag ingen bestående längtan efter att laga mer.

Rollx sa...

Du får börja med ett test. Detta för att erhålla behörighet, att ha dig som flickvän. Kan ju även vara ett bra prov, att finna en person med likvärdigt intresse.

Du skaffar helt enkelt ett tidtagar ur, samt 5 st bilder. Och dom kan tex föreställa, en sportbil, ett vackert naturmotiv, en underskön kvinna, en fet sedelbunt, samt slutligen en bild på en korv med bröd.

Sedan mäter du hur lång tid test personen kikar på varje motiv. Den som studerar bilden korv med bröd längst, i jämförelse med de andra bilderna, blir godkänd. :)

Gitto sa...

Haha, jag har redan en pojkvän som garanterat skulle titta längst på korven med bröd! Det är det han lever på när han inte har förmånen att äta hos mig! :)

Oskar sa...

Cervelles. Läser det som Nervcelles varje gång märker jag :) Förlåt Gitto. Nog om detta från min sida nu.