måndag, november 13, 2006

Stockholm närmar sig!

Jag är inte den mest välstrukturerade människan i världen, men inför Stockholmsresan tänkte jag att jag ska försöka kolla upp spännande saker innan snarare än efter resan har blivit av. Annars blir det lätt så att man i efterhand får höra om alla fantastiska platser och butiker man skulle ha besökt, och det kan driva en lättretad själ som jag till vansinne. Alltså: alla tips om roliga matbutiker, trevliga restauranger, mysiga barer och annat av intresse mottages med glädje!

Och erbjudandet kvarstår; alla som vill dricka öl/vin/sprit med mig i Stockholm är välkommna att göra upp om tid och plats. Jag är jättesnäll och blir snabbt trevligt salongsberusad. Eller schäslongsberusad som Magnus kallar det. Så där skönt tillbakalutad och nöjd med livet som man blir efter säg tre glas vin.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har två bra söder-tips: Cajsa Warg på Renstiernas gata där man kan hitta de mest fantastiska saker, och creperiet A la Crêpe på Katarina Bangata där de serverar fantastiska galetter och crêpes till rimligt pris och framför allt är rent otroligt trevliga. De har brunch också. Men boka bord, det är poppis!
Välkommen till Stockholm!

Fredrik sa...

Jag bodde i Stockholm under hela 90-talet, har knappt varit där sedan dess. Din förfrågan får mig att fundera. Var åt jag någonstans? Jag minns en massa mediokra restauranger, men ingen som verkligen lämnar spår i själen (förhoppningsvis har det blivit bättre). Det var dock gott om riktigt bra kaféer. Café dello sport på hörnet intill Högalidkyrkan drevs av ett par italienare och var en av de bästa.

Ser fram emot eventuella recensioner på bloggen, och tips från andra läsare med god smak...

Tina sa...

Slink ner till NKs saluhall (väldigt nära Nalen) och slå dig ner vid ostdisken. Där kan man ta ett, eller tre!, glas vin och smaka på deras ostar. Har man tur är det bronsmedaljören i OstVM, Thomas, som serverar och berättar.
För kvällen är stora hallen på Restaurant Pelikan kultur/mat- och stockholmshistoria (Blekingegatan 40).
Hittade till din blogg idag - den är jättebra!

Moophl sa...

Återigen får man ångra att man inte bor i Stockholm... Du råkar inte ha en tur till Ljusdal planerad och behöver en guide där? :P
I alla fall, i somras åt jag en väldigt trevlig halloumispäckad tournedos på http://www.grekenpahornet.se/ som kan rekommenderas. Snobbig personal dock, men det bidrog till ökat rödvinsintag så det var inte helt negativt.

Gitto sa...

moophl: jag utesluter ingenting. Ge mig en kort briefing angående de kulinariska fördelarna med Ljusdal så ska vi se om jag inte behöver åka en runda dit också! :)

Gitto sa...

och Clivia: jag avskyr tyvärr crepes och pannkakor (sitter i sedan barndomens margarinspäckade historier), men till Cajsa Warg ska jag absolut gå. Vill minnas att Lisa Förare Winbladh har hyllat det ganska rejält?

Fredrik: Vi får väl se hur det kulinariska utbudet i storstaden står sig gentemot kalmars gummifläskfiléer och oinspirerade snörgåsar, jag ska försöka slinka in på Cafe dello sport på en lunchmacka!

Tina: Jag ska definitivt till saluhallen och äta (glufsa?) ost och dricka vin, det är precis sådant jag är ute efter! Och roligt att du föreslog just Pelikanen, det är den enda restaurangen som min pojkvän satt upp på måste-listan! Den kommer garanterat föräras ett besök!

Moophl sa...

Kulinariska fördelar? Nä, bortsett från den väldigt trevliga tjockpalten som ibland serveras till lunch på en lokal restaurang har vi inga sådana.
Men däremot finns här en leksaksbutik som säljer tobaksvaror och en pub som serverar både Lagavulin och Laphroaig, vilket gör upp för mycket! =)

Anonym sa...

Ojdå, men jag undrar om du inte skulle bli omvänd om du gick dit! Skämt åsido. Då ska du få tips om Grillska huset vid Stortorget för lunch och fika, och Postmuseums restaurang för lunch istället. Det är inte särskilt billigt men grymt bra!

Gitto sa...

clivia: tack för tipsen, de är noterade!

moophl: med Lagavulin och Laphroaig kan man locka mig långt! Får se vad det lider. Tyvärr ligger ju Ljusdal inte riktigt i mina trakter, så det får bli någon gång i framtiden. :)

f.d. Solnabo sa...

Hej! Gitto!

Jaa, det låter trevligt. Jag tar en gärna en sväng..

MVH Linus