torsdag, maj 03, 2007

Solsken i en burk!

Det blev en hel del gullvivor över efter gullvivesnapsmakandet, så jag passade på att ta till vara dem också genom att göra gullvivesocker. Det blir ett vackert gult socker med en tydlig blomsmak. Vad jag ska göra med det vet jag inte än, men jag kan tänka mig att det är gott i diverse desserter: creme brûlée, att smaksätta pannacotta med, att strössla över glass eller kanske att rulla små gräddiga vit chokladtryfflar i? Hur som helst är det busenkelt att göra och håller långt efter det att gullvivorna i backarna vissnat!

Gullvivesocker

3 dl gullviveblom (bara den gula innerblomman)
3 dl strösocker


Mixa socker och gullvivor. Torka i mycket låg ugnsvärme (ca 50 grader) i ca 20 minuter. Rör om då och då. Mixa sockret igen och häll upp på burk.

1 kommentar:

Elin sa...

vad fint det blev och vad gott det låter. attans att gullvivor är fridlysta där jag bor.