fredag, maj 25, 2007

Kort om allt

Jag är äntligen tillbaka från Stockholm och Gulddrakengalan! Det var jätteroligt och hade allt som krävs för en bra kväll: bra mat, gratis vin och trevliga människor. Roligast av allt var att träffa Johan Croneman, som verkligen är en av mina favoritskribenter. Trots att jag var aningen mer än salongsberusad konverserade han artigt och verkade uppriktigt intresserad av att kolla in min blogg. Med andra ord borde jag försöka skriva någonting riktigt spirituellt och kvickt just nu, men jag orkar inte. Igår kväll fick jag reda på att jag skulle jobba på helveteskrogen idag, och jag har ägnat de senaste 8 timmarna åt att springa runt som en galning. Fötterna värker, jag är svettig och, som en konsekvens av detta, arg som ett bi.

Nu ska jag gå till min syster och dricka alldeles för mycket öl. Det är det enda vettiga jag kan göra just nu. Skriver jag någonting mer kommer det att urarta i en lång och sentimental redogörelse för hur synd det är om mig. Och det är varken sant eller läsvärt.

Och just det! Min syrra har fångat en trekilosgädda som jag lyckades tjata mig till, så någonting gott har ändå sprungit ur den här trista dagen.

5 kommentarer:

Lotten sa...

Nåmen, förlåt en yngling, men hur tillagar man en gädda på bästa sätt?

(Jag kan bara koka djuret och servera med äggsmör och mandelpotatis, sedan tror jag att jag har gjort succé.)

Och vad göra med gammelgäddan, som man ideligen måste hiva i igen?

Christina W sa...

Hej
Tog bort kommentaren med ditt mobilnummer - kanske onödigt att det ligger ute där. Var på språng hela dagen och inte så mycket som såg en dator. Kul i alla fall att du fick fröna. Har inte sett dem någonstans i affärerna.
Mötas får vi göra en annan gång. Om några timmar packar vi bilen (som är överfull efter min shopping och ett antal gåvor från mamma) och styr kosan mot Nybro och sedan vidare hemåt.

Gunilla sa...

Hallå Gitto,

Hmmm....kan det vara så att den här på bloggen ökände Farbror Bengt möjligtvis har ett efternamn som börjar och slutar på T? Och att du har en kusin som heter Sussie?

Gunilla

Gitto sa...

Gunilla... Nej, han heter Richert som vi andra. Däremot har jag säkert en kusin som heter Sussie - jag har hur många som helst.

Gunilla sa...

Aha. Tja, det finns i alla fall en Bengt T (pappa till Sussie och f d kollega till min pappa!) som enligt mina föräldrar varit involverade i Lammet och Grisen...