tisdag, maj 01, 2007

Gullvivefånst och kirskålsknäkras

Nu har jag plockat säkert halva norra Ölands gullvivebestånd. I alla fall känns det så. Vad jag ska göra med dem rapporterar jag om i morgon!

Dessutom har jag nu ca 3 liter kirskål, till min fars illa dolda förtjusning. Han har rynkat på näsan åt allt mitt samlande, men kirskålseländet ville han gärna slippa! Jag hade kunnat plocka en mindre skottkärra full bakom huset, men knäna krasade oroväckande efter tio minuters hukande (att sitta på knä är inte ett alternativ - då kan spindlarna få tag på mig!). Nu gäller det bara att lista ut vad jag ska göra med ogräset...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gullviva är galet fridlyst.

Gitto sa...

sissi: Inte i Kalmar län - här finns hur mycket som helst.

Anonym sa...

Gitto - ikväll gjorde vi fish & chips enligt ditt recept. Herregudminskapare vad gott det var! Jag har säkert gått upp 2 kilo på stört för jag kunde inte sluta äta.
Frityrsmeten var helt enastående! Hur kan du så mycket? Var har du snappat upp allt?

Fast det finns ett korrfel i ditt recept bara så att du vet, det står 1/5 dl mjöl till 1-2 dl öl. Ska antagligen vara 1,5 dl? Jag fixade till proportionerna (tog ca 1 dl mjöl till 1 dl mörkt öl) och fick till en fantastisk smet som blev helt krispig. Såååå gott! Var det bikarbonaten som gjorde det hela?
Mums :-))))

Anonym sa...

Kirskål kan väl användas på i princip samma sätt som nässlor? Och det är du ju haj på, har jag förstått.

Lilla Blå sa...

Läste precis om dig i expressen!
Kul!

http://www.expressen.se/mat/1.661100

Kinna Jonsson sa...

Kirskål provade jag förra året i en sallad, men det blev inte gott. Ska bli kul att höra vad du hittar på.

Louise sa...

Jag visste inte att man kunde äta gullviva! Det låter verkligen jättespännande! Jag vill veta nu!!!