lördag, maj 05, 2007

Fruset solsken

Jag är medveten om att det här är ett recept få av er kan eller ids göra, och det är verkligen synd. Den bräckliga gullvivesmaken kommer alldeles till sin rätt i en sådan här gräddig dessert där den slipper konkurrera med andra smaker.

Gullviveparfait
6 portioner

5 äggulor
1 1/2 dl gullvivesocker
3 dl vispgrädde
2 msk gullviveessens

Vispa äggulorna och sockret tills sockret har löst sig och det har blivit en pösig kräm. Smaksätt med gullviveessensen. Vispa vispgrädden fast, men inte så hårt att den börjar gryna sig. Vänd försiktigt ned den vispade grädden i äggblandningen. Fördela i 6 portionsformar eller 1 större form (ca 1 liter). Frys i minst 5 timmar. Tina parfaiten i kylskåpet en kvart innan servering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde dig just på radio..och blev givetvis jättenyfiken då jag gillar matlaning och att prova nya recept.
Hit kommer jag att återvända ofta! Tack för att du delar med dig! //Camilla i Motala

Anonym sa...

Ljuvligt matnördigt!