lördag, september 01, 2007

Äntligen!

Vissa saker kan få en miljömedveten matbloggare att gå i spinn av ren lycka... Emåmejeriets närproducerade småländska mjölk är just en sådan sak! Förutom att det är just närproducerat är gårdsnamn och datum och tid för mjölkning tryckt på förpackningen. Att den kostar en krona mer per liter accepterar jag gladeligen för att slippa de långa och obegripliga transportkedjor som de stora mejerierna infört under rationaliseringens fana. Att det dessutom smakar gott med färskare mjölk är förstås en trevlig bonus.

Nu väntar jag bara att Emåmejeriet börjar producera eget smör så att Arlas totala mjölkfettsdominans bryts. Helst såväl syrat som osyrat förstås!

3 kommentarer:

Mikael sa...

Herregud vad avundsjuk jag blir på er som fortfarande har alternativ till Arla. Helst köper jag Milkos mjölk (den smakar av någon anledning mer enligt mina smaklökar), men att köra mjöl från ex norra Jämtland till Uppsala är inte så snällt för miljön. Å jag vill att mina barn (den dagen de kommer) ska få åka skidor.

Helena sa...

Åh, vilken enorm fördel att kunna köpa så närproducerad mjölk. Dessutom var förpackningen så fin att man blir glad av att titta på den!

Sebastian sa...

Fan vad nice! När får vi se lundamjölk undrar jag?