lördag, september 15, 2007

Hrrg!

Jag köpte ett vackert granatäpple idag. Jag öppnade det, tog en kärna och smakade. Det var underbart sött och inte alls så där omoget som de dessvärre ofta är. Jag jublade och skulle precis glufsa i mig hela klabbet när jag såg någonting som lirkade sig ut ur frukten. En tvestjärt.

Jag brukar inte betrakta mig själv som våpig, men det var faktiskt förbannat äckligt, och det blev ännu äckligare när Magnus skar odjuret itu av ren panikreflex. Framdelen fortsatte att krypa omkring på köksbordet ända tills vi barmhärtighetsmördade den. Granatäpplet åkte i soporna eftersom jag inte ville undersöka hurvida den bjöd på fler överraskningar.

Det kommer dröja innan jag blr granatäppelsugen igen.

11 kommentarer:

Jessika sa...

Ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww! Och jag som har insektsfobi men älskar granatäpplen, hur ska detta gå, jag kommer att dissekera dem innan jag vågar äta ;). Du får göra juice tills vidare.

Pelle sa...

mig hade du hittat gråtandes i duschen med en sönderskrubbad citron i handen... jag hatar insekter!

tur att jag nästan aldrig äter frukt.

mat-huset sa...

Uäk! Själv har jag lite lätt skräck för att äta persikor sedan en person i min närhet med bestämdhet hävdar att en kackerlacka kröp _ut_ ur kärnan när hon åt en persika.

Synd att du inte kunde spara granatäpplet som dekoration, de är ju så snygga!

SqZ sa...

Jag fick in en tvestjärt med posten häromdagen och inte ens katterna ville befatta sig med den :-/

sally sa...

Äcklig historia. Jag måste dock rätta dig och säga att i länder där granatäpple växer, är det inte sötma utan syrlighet som eftertraktas i frukterna. Dessa är ofta mycket saftigare och har den karaktäristiska röda färgen.
De söta frukterna tenderar ha vara bleka eller rent av vita kärnor. De omogna granatäpplena är bleka och smakar bara surt.

Jessika sa...

mathuset: JAg har varit med om att en kackerlacka eller motsvarande insekt kröp ur en persika, medan den förtärdes alltså. Jävla äckligt.

görel sa...

Men hur kom det lilla livet in i granatäpplet? Fanns det något ingångshål?

- Vår hund hade nog älskat den nya lekkamraten, hon är t.o.m. kompis med våra guldfiskar.

Frukostflingan sa...

*skrattar gott* vilket ståhej för ett enda litet kryp! ;-)

Maritta sa...

Då jag bor på Gärdet i Sthlm på nedre botten och med en gräsmatta utanför har jag fått lära mig att leva med diverse kryp,b.l.a tvestjärtsinvasion varje sommar,och monstruösa husspindlar året runt.Har även haft så mycket äckel i mat genom åren så har alltid några matvaror som man måste göra uppehåll med att handla i nåt år eller så,just nu färsk broccoli som det var ca 30 små baggar i och kronärtskocka med lika många små larver som såg ut som likmask! Men värst är nog maskarna/parasiterna som dyker upp i fisk då och då.Har blivit så äcklad av det så jag slängt marulk för 300kr. Men idag blir det ugnsstekt lax till middag!

FJ sa...

Vad kräsmagade ni är... en insekt bevisar ju bara att frukten inte är besprutad till max... Jag blir mer tveksam om frukten ser för klinisk ut. Vill gärna ha lite jord på morötter och potatis, allt sådant går ju att ansa eller skölja bort...men inte kemiska bekämpningsmedel eller pesticider som trängt in i grönsakerna eller frukten.

Karin sa...

HAHAHAHA helt undebart. Du skriver så injudande :P jätteroligt att läsa, jag älskar din blogg.