fredag, september 14, 2007

Falsk gravidchock!

När jag tittar in i butiken Cigarrelvan, där jag ibland köper mitt nikotin brukar jag alltid småprata med den trevlige killen där. Det var dock ett tag sedan senast, men idag gick jag dit.

"Hallå där! Är du gravid?" frågade den trevlige killen glatt.
"Öh, nää..." sa jag, "jag har nog bara tjockat till mig lite."

I vanliga fall skulle nog en sådan kommentar resulterat i blodvite, men eftersom jag själv på grund av min svällande figur och diverse andra tecken misstänkte exakt det samma - tills naturen på sitt vanliga sätt beivrade mina farhågor i morse - kan jag knappast klandra den stackars killen, som för övrigt klarade sig galant ur situationen genom att smidigt byta samtalsämne.

Hur som helst, det här innebär att det från och med i morgon kommer följa en period med smala och nyttiga recept på bloggen. Visserligen har jag alltid varit mer eller mindre fyllig av naturen, men nu är det banne mig dags att ta mig i kragen. Matbloggande, sommarens stress och en lustfylld Pragresa har samverkat på ett olycksbådande sätt.

Och skriv nu inget tanklöst om den rare cigarr-killen i kommentarerna! För det första tycker jag väldigt bra om honom just eftersom han är så oförställt trevlig, för det andra ser jag faktiskt lätt gravid ut, och för det tredje fick han just min bloggadress (han har tidigare läst om mig i Östran och bad nu om adressen).

4 kommentarer:

Jen sa...

Jag fragade ocksa en kvinna om hon var gravid nar hon inte var det. Det gor jag aldrig om kan jag saga!!

Regel nummer ett: Fraga aldrig, lat dom beratta....

Jenny Grannas sa...

Jag känner igen mig.. jag pendlar alltid några kilo hit och dit. Jag gick ner ganska mycket när jag provade GI. Men nyckeln till att äta rätt, i alla fall för mig, är planering. Annars går det inte. Jag ska börja om igen nu, när vågen än en gång nått den vikt jag bestämt som "absolut dags att ta dig i kragen".. Jag gillar din blogg, den kommer jag att länka till! / Jenny

Annica sa...

Min första tanke var att han trodde att du var gravid eftersom du inte hade handlat nikotin på ett tag..

Lisa sa...

Hehehehe, jag blev också tillfrågad ifall jag var med barn i helgen.
Det gjorde mig inte så mycket men jag undrar ändå hur folk tänker när de tar upp sånt? Ifall man vore det och ville att de skulle veta så berättar man det ju självmant.