onsdag, november 07, 2007

Bondbönor och sömnbrist

Skälet till att jag inte bloggat så mycket på senaste tiden är dels att jag haft en del att stå i (som många av er säkert listat ut har det med den spännande Taffel.se att göra), men kanske mest av att jag förlamats av en eskalerande sömnbrist, någonting som ofelbart drabbar mig den här tiden av året. Jag tycker att de allt kortare dagarna borde ge mig ett ökat sömnbehov och därmed få mig att sova längre, men av någon anledning fungerar min kropp precis tvärt om. Jag är dödstrött hur länge jag än sover, och för det mesta somnar jag inte innan gryningstimmarna, bara för att vakna några timmar senare utan att kunna somna om.

I natt kulminerade sömnbristen klockan 6 i morse när jag insåg att jag likväl kunde gå upp och se Nyhetsmorgon i stället för att ligga och vrida mig i harm över förlorad sömn. Alltså är jag nu så ttrött att jag ser stjärnor om jag inte anstränger mig för att fokusera ordentligt på skärmen framför mig, och ett enkelt faktum som att Swedbank inte längre godkänner Mozilla Firefox som klient för deras usla internetbank och dessutom på grund av något tekniskt fel inte fungerar för tillfället nästintill driver mig till tårar. Okej, det driver mig faktiskt till tårar. Och att via mobillänk försöka hjälpa min åttioårige far att formatera ett mycket avancerat tvåspaltigt dokument i Word är ungefär tio gånger mer än vad jag klarar av för närvarande.

Fast jag vet i alla fall att jag kommer somna i kväll. Och orkar jag så finns det en hel radda recept att blogga: jag har återigen snöat in på bondbönor, och har - trots sömnbristen - inte lidit någon brist på god mat. Fast jag borde nog klimatkompensera bondbönskonsumtionen med utsläppsrätter motsvarande ett par ton koldioxid med tanke på hur svårsmälta de djävla baljväxterna är... Och med detta är ni varnade!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Stackare! Har också sovit för lite.

catarina sa...

Sömnbrist gör ingen glad. Hos mig funkar dock Swedbank alldeles utmärkt med Firefox. Märkligt...