måndag, november 12, 2007

Eufori!

För tjugo minuter sedan fick Magnus och jag veta att vi faktiskt får den där Ekeröstugan som vi egentligen inte fick. Han som skulle skrivit kontrakt i morgon avbokade det hela eftersom hans far hastigt dött och i stället fick vi hyra stugan. Jag skulle aldrig, aldrig kläcka ur mig något så vidrigt som att den enes bröd är den andres död, men jag måste erkänna att jag har hoppat runt som en dervisch av ren glädje i kväll.

Vad vi kommer få hyra (ta i trä, peppar peppar, osv) är en trerumsstuga på Munsö på Ekerö. Möblerad. Med öppen spis, vedspis och vanlig spis samt sovloft och veranda och en liten odlingsbar söt tomt. 600 meter till badstrand (och en båtplats om vi skulle få storhetsvansinne och investera i en eka). Nackdelarna är dåliga kommunikationer och utedass (dusch och rinnande vatten finns dock inomhus). Som tur är har jag aldrig satt luxiösa badrum framför avskildhet.

Det kan inte bli bättre. Nu börjar livet. Eller i alla fall i mitt nya i-utkanten-av-Stockholmsliv. Det pirrar i hela kroppen!

10 kommentarer:

Paula sa...

åh vad roligt! jättegrattis! det låter verkligen supermysigt! där tror jag ni kommer trivas.

Örjan sa...

Gratulerar
Nu blir Du väl specialist på bondbönor, eller?

Lisa sa...

Grattis!

Ormen sa...

Grattis, jag hoppas du får lika stor glädje av vedspis och egen odling som jag har. Det (+riktigt skafferi) vill jag aldrig vara utan igen. Tjusiga badrum däremot är helt oviktiga.

kb sa...

Grattis!

Hoppas ni kan ta er in till jb i bland.

Hemliga kockan sa...

Grattis,grattis! Huset låter perfekt, vilket romantiskt liv ni kommer ha, halmhattar, gummistövlar, egenodlade grönsaker och solsken året om!

Björn sa...

Underbart! När flyttar ni?

Laksen sa...

Som gammal ekeröbo gratulerar jag er till startkommun i storstan. Granne med kungen och allt ;)

Askildhet kommer ni garanterat få. Jag rekommenderar starkt en båt då det går MYCKET fortare till JB då.

Anonym sa...

Grattis! Det låter helt fantastiskt!

Gunilla sa...

Men oj, vilken grej! Jag kikade in här för att jag skulle tipsa om det här stiliga huset – inte på Munsö, utan i Sundsvallstrakten, men i alla fall – mest för att det var en så fin bild. Men inte behövdes det inte! Välkomna till Storstockholm, får man väl säga!