torsdag, november 01, 2007

Lecher glass!

Dulce de lechen blev en smarrig glass efter recept av Anna (som har en av de mest inspirerande matbloggar jag läst på länge!) som hon i sin tur fått från Allt om mat. Som i sin tur fått det från allas vår söte Tommy Myllimäki (ja, jag har en liten crush på honom eftersom han har en sådan söt uppnäsa och var så översinnligt avsmittande glad på Årets Kock att jag kunnat presentera mig som drottning Silvia utan att han reagerat).

För att citera Anna: "1/2 burk dulce, 1 blötlagt gelatinblad, 1/2 vaniljstång, 3 dl mjölk och 1 dl grädde. Koka upp rubbet, utom gelatinet som läggs ner efter uppkok, kyl och kör i glassmaskin. Skulle förmoda att det går utan glassmaskin också. Och så är det ju så praktiskt att bara halva burken går åt så man kan gå och snylta en sked här och en sked där tills det tar slut. Vilket går rätt fort."

Fast jag hade ingen grädde. Eller någon glassmaskin. Eller någon vaniljstång hemma, för den delen. Så jag körde på 4 dl mjölk, lite vaniljsocker och stoppade klabbet i frysen med paus för omrörning var 20:e minut. Det blev mycket smarrigt det med, även om glassen fick lite isig konsistens.

Resten av burken åts till fil och flingor, uppvärmd till glass och direkt ur konserven. Dekadens när den är som bäst!

1 kommentar:

Anna sa...

Vad du är snäll som haussar min blogg när jag bara har några små ynka inlägg än :) Hittade för övrigt din blogg när jag letade recept på kanin för någon månad sedan, kaninen i mandelsås blev riktigt bra, trots att mandelblad saknades och trots att jag körde mandeln i mixer (nästa gång blir det i mandelkvarnen)