lördag, november 24, 2007

Mängder av öl

Så här ser det ut i kylen när Magnus båda bröder är på besök... Det är lite som om den goda ölfen (fen som i tandfen alltså, inte det "ölfen" som låter ungefär som en tysk stad) kommit på besök.

Att det dessutom ligger en rejäl klump ryggbiff i bit (med fin kappa) skvallrar om den annalkande kvällens middag: lågtempstekt ryggbiff, isobels bärnässås och hemfriterade pommes. Det är faktiskt första gången jag lagar detta spektakel till sås, så vi får väl se hur det går. Med tanke på att jag bara skurit min hemslagna majonäs en gång torde jag väl ha förutsättningar att lyckas*.

*Eftersom jag nu skrutit skamlöst kommer såsen garanterat skära sig.

9 kommentarer:

Björn sa...

Dom bröderna kommer att gå mycket långt, har ju helt klart för sig vad ett korrekt liv behöver för ingredienser. Och stekt lök ovanpå dom blodiga biffarna hade du förstås redan tänkt ut. Åtminstone ska jag ha det på mina om en stund.

Lisa sa...

Var det här all öl som inte fick plats på Tafel-bloggen;-)

Gitto sa...

lisa: Jo, jag kom på att jag skulle bloggat det på taffel egentligen, men eftersom jag redan druckit några av ölen tog reptilhjärnan över och inlägget hamnade här. :)

Gunilla sa...

Hmmm... Jag skickade mamma hit, för att hon skulle få se fotografierna på Munsöstugan.
Men hon reagerade givetvis bara på det där med "halvalkoholiserad" (som hon läste eller i alla fall fick det till, trots att det ju bevisligen står "kvartsalkoholiserad" numera) och blev så bekymrad, så bekymrad. Vet ej om det var för din eller min eller alla unga människors skull, kanske alltsammans.
Då skickade jag henne till Taffelbloggen istället, för att hon skulle få se den fina salladen och den härliga soppan och låta sig inspireras lite istället. Vore bra om åtminstone en av bloggarna kunde hållas alkoholfri och därmed mamm-vänlig, även om jag inser att det är mycket begärt! (Själv tvingas jag hålla min egen blogg helt alkoholfri OM mamma en vacker dag lyckas lista ut vad jag har för adress.)

loathing sa...

en massa mat, öl och tyskar, låter inte helt fel.

Filibabba sa...

hahah, fin kyl :P

katrin sa...

Så där har mitt kylskåp sett ut med jämna mellanrum i många år men skillnaden nu för tiden är att det även finns en massa mat där. Ett säkert vuxentecken känner jag.

Fredrik Goldhahn sa...

När snodde ni min kyl!?? =) ser ut som en spegelbild av min kyl =)

Anaïs sa...

Vad sympatiskt det hela verkar!