onsdag, augusti 22, 2007

Mer fran Prag

Sparvagnsturen blev helt underbar. Bast var ett litet mikrobryggeri langt upp i forortssluttningarna med en underbart syrlig ležac, som lager heter pa tjeckiska.

Samst var ett stalle vid namn Wings Club, som visserligen hade rolig inredning i form av WW2-bombplansrelikter, men i ovrigt var helt uselt. Utforligare rapporter, samt bilder, kommer nar jag nar svensk mark.

Bast hittills av restaurangerna jag besokt ar forvanansvart nog Countrz Life, en liten vegansk restaurangkedja dar man betalar maten per vikt. Det ar inte bara billigt, utan mycket gott. Forutom en stor och fargglad salladsbuffé, finns allt fran vegansk pizza och pastagratanger med sojakott till couscoussallader och rotsaksgrytor. Ett maste for den lunchhungrige.

Dessutom har jag for forsta gangen i mitt liv atit karp. Efter att ha besokt Wallensteinska tradgarden - dar forutom det tjeckiska parlamentet aven ett enormt antal feta karpar huserar -vattnades min mun vid tanken pa en valgodd karp. Eftersom vakterna knappast hade tillatit mig att fanga en ur den gigantiska dammen - jag var dock inte langt ifran ett forsok - styrde vi kosan till Rybarsku Klub, en liten fiskrestaurang pa kampa-on. Dar fick jag en karp, som var over forvantan. Fet och god, som en blandning mellan aborre och lax.

Nu tar min internet-sesjour slut. Hej da sa lange.

1 kommentar:

Frukostflingan sa...

Karp skulle jag också vilja smaka och det var roligt att du fick göra det. I Sverige fanns det förr ofta karp på restauranger, det finns till och med några roliga skrönor om dem!